Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Tarım Alanlarındaki Cüruf Tepeleri Kapatılacak

İzmir’de Foça ve Aliağa arasındaki tarım alanlarının ortasından yükselen cüruf tepelerine karşı bölge halkının mücadelesi kazanımla sonuçlandı. Büyükşehir Belediyesi cüruf alanının kapatılması kararını verdi.

yapi.com.tr
Tarım Alanlarındaki Cüruf Tepeleri Kapatılacak

İzmir’in turistik ilçelerinden Foça ile Aliağa arasındaki tarım alanlarının ortasında yükselen cüruf tepelerine karşı yürütülen mücadele bölge halkının kazanımıyla sonuçlandı. Uzun yıllardır mücadele eden ve davalar açan bölge halkının beklediği karar, İzmir Büyükşehir Belediye Encümeninden çıktı. Bölgedeki demir çelik fabrikalarının üretimi sırasında ortaya çıkan, yaşam alanlarını ve sağlığı giderek tehdit eden cüruf alanının faaliyetine son verilerek kapatılması kararı verildi.

BirGün’den Berkay Sağol’un haberine göre; Encümen kararında, cüruf alanının yangınlara ve bölgenin çevresel sorunlarındaki artışa sebebiyet verdiği, mevcut haliyle çevre ve insan sağlığı açısından sakınca teşkil ettiği tespit edildi. Söz konusu tespitler sonucu cüruf depolama ve geri kazanım tesisi faaliyetten menedilerek kapatılmasına karar verildi.

Foça Çevre Platformu (FOÇEP) Sözcüsü Bahadır Doğutürk, 11 yıldır verilen mücadelenin kazanımla sonuçlandığına dikkat çekerek şöyle konuştu: “11 yıldır verdiğimiz mücadele yaşam savunucularından yana sonuçlandı. Daha evvel alınmış olunan bu yanlış karardan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin dönmüş olması sevindirici. Büyükşehir belediye meclisi buraya döküm izni vermişti. Sonradan açtığımız davalarda peşine düştük. Açtığımız davalardan 2021 Ekim ayına kadar olumlu sonuç alamadık. Mücadelemiz yıllar sonra olumlu sonuç verdi. Encümenin aldığı bu kararla Foça halkına müjde olarak verilmiştir. Bundan sonra bu kararın uygulanması için takipte olacağız.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tarim-alanlarindaki-curuf-tepeleri-kapatilacak_187491.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!