Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tarlabaşı’nda Yenilenme Sancısı

Tarlabaşı’nda 6 bin 500 kişiyi yakından ilgilendiren Yenilenme Projesi sancılı başlıyor. Proje, semt sakinlerinin huzurunu kaçırdı. Konut sahibi olanlar, ihaleyi alan GAP İnşaat’ın kendilerine sunduğu kat karşılığı teklifin, adaletten nasibini almadığını söylüyor. Toplam 6 bin 500 kişinin yaşadığı, 278 hane sahibine önerilen teklifler kara kara

Hurriyet Gazetesi
1 Tarlabaşı’nda Yenilenme Sancısı

Tarlabaşı’nda 6 bin 500 kişiyi yakından ilgilendiren Yenilenme Projesi sancılı başlıyor. Proje, semt sakinlerinin huzurunu kaçırdı. Konut sahibi olanlar, ihaleyi alan GAP İnşaat’ın kendilerine sunduğu kat karşılığı teklifin, adaletten nasibini almadığını söylüyor. 50 metre kare tabana yapılmış üç katlı bir evin sahibine, yapılacak binalardan 50 metre kare bir daire teklif edildi. İşyeri sahiplerinin durumu daha vahim. Tarlabaşı Caddesi üzerinde 8 katlı bir işhanının sahibine yeni alışveriş merkezinde 25 ve 65 metre kare olmak üzere iki dükkan teklifiyle gelindi. Ana caddedeki evlerinin yerine Dolapdere yakınında ev teklif edilenler mutsuz.

Yenilenme Projesi’nin kendilerine zarar vereceğine inanan Tarlabaşılılar, seslerini daha kuvvetli çıkarabilmek için Tarlabaşı Mülk Sahipleri ve Kiracıları Kalkındırma Sosyal Yardımlaşma Derneği’ni kurdu. Toplam 6 bin 500 kişinin yaşadığı, 278 hane sahibine önerilen teklifler kara kara düşündürüyor.

Komik teklifler

2005 yılında yürürlüğe giren 5366 Sayılı Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkındaki Kanun, ihale sonrası taraflar arasında uzlaşmanın asıl olduğunu söylüyor. Kanun, anlaşma sağlanaması durumunda ise acele kamulaştırmaya gidilebileceğini vurguluyor. Ortaya çıkacak değerden kendilerine verilen payı kimse beğenmiyor ve anlaşmaya varmaya yanaşmıyor.

Projesi ortada yok

Tarlabaşı, tarihi ve sosyal dokusuyla Türkiye’de benzeri olmayan bir semt. Buradaki binalar 1870 yangınından sonra evsiz kalan İstanbulluları yerleştirmek için yapıldı. Ağırlıkta Rum, Ermeni, Yahudi ve Bulgar olan nüfusun yerini zamanla terör nedeniyle köyleri boşaltılanlar, Afrikalılar ve travestilerin yoğun olduğu bir popülasyon aldı. Yüz yıldan fazladır bu şekilde ayakta kalan bölge, 2 yıl önce ihalenin verildiği, Ahmet Çalık’ın sahibi olduğu GAP İnşaat’ın projesi hayata geçirilirse bambaşka bir görünüme bürünecek. Yenilenme, Bülbül, Çukur ve Şehit Muhtar mahallelerinde olacak. Avan proje (değişebilir) hazır ancak asıl proje henüz ortada yok. Bu nedenle binaların yıkılıp yıkılmayacağı henüz belli değil. SİT alanı olduğu için 50 yıldır kimse evine tek bir çivi bile çakamadı. Bakımsızlıktan çöken binalar oldu. Bu nedenle semtin yeni bir yüz kazanmasını herkes istiyor.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/tarlabasinda-yenilenme-sancisi_63835.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • DEĞERLİ ARKADAŞLAR BEN 30YILDIR TARLABAŞINDAYIM YANİ TARLABAŞINDA DOĞDUM BÜYÜDÜM BURADA HALKA 5 BELEDİYE BAŞKANI DA H.ASLANDAN A.M. DEMİRCANA KADAR TÜM BAŞKANLAR KÖTÜ DAVRANMIŞLARDIR 1-HİZMET YAPILMAMIŞTIR 2-OY İÇİN BİLE GELMEYEN BAŞKANLAR BEYOĞLUNDAN BAŞBAKAN OLMUŞLARDIR 3-BU İNSANLAR BİZLERİ DEĞİL KENDİLERİNİ DÜŞÜNÜYORLAR 4-BUNLAR ERGENKON -PKK-DAN DAHA TEHLİKELİLER 5- BEN İNSANLARA EVLERİNİ SATMAMALARINI TAVSİYE EDİYORUM 6-80METRE EV 30METRE OLACAKSA 25 YILDIR HİZMET NEDEN YAPILMADIĞINI ANLATSINLAR 7-BİZ DEĞERLENECEK DEDİKÇE BUNLAR HİZMET GETİRMEDEN BİZDEN NELER ÇALDILAR 8-BEN EVİMİ SATMAM YAKARIM ARSA OLARAK TUTAR KİMSEYE YAR ETMEM 9-DOĞALGAZI İSTANBULUN GÖBEĞİ TARLABAŞINA 2008 YILINDA GETİRENLER DÜŞÜNSÜN HERKESE SELAM OLSUN YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!