Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Tartışmalı Gökdelen Projesi Onaylandı

İzmir'in merkezinde yapılmak istenen ve tepkiler üzerine geri çekilen gökdelen projesi yeniden gündeme geldi. Belediyeler, yüksekliği 146 metreden önce 132 metreye, ardından da 84 metreye düşürerek projeye onay verdi.

yapi.com.tr
Tartışmalı Gökdelen Projesi Onaylandı

İzmir’in Konak ilçesi Pasaport mevkiinde yapılmak istenen gökdelen tartışması yeniden alevlendi. 146 metre yüksekliğinde olacağı belirtilen devasa yapı için 2019 yılının Aralık ayında ilk kazma vurulduğunda kamuoyunda oluşan tepkiler üzerine proje faaliyeti durdurulmuştu. Konak Belediyesi tarafından geçtiğimiz Temmuz ayında plan tadilatı ve ruhsat değişikliği yapılarak, projeye onay çıktığı öğrenildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de Konak Belediyesi'nin 132 metreye düşürdüğü yüksekliği 84 metreye indirerek onay verdiği açıklandı.

Sözcü’den Gökmen Ulu’nun haberine göre; Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, söz konusu projeye onay verilmesine tepki gösterdi. Konak Belediyesi'nin kabul ettiği 1/1000'lik uygulama imar planı değişikliğinin askıya çıkarıldığını duyuran oda yönetimi, 26 Ekim 2021 tarihine kadar itiraz hakkı bulunduğunu bildirdi. Topluma itiraz çağrısında bulunan oda yönetimi, vatandaşlara yol göstermek için spo.org.tr adlı resmi internet sitesinde örnek bir dilekçe yayımladı. Bu konuda bir basın toplantısı düzenleyeceklerini de belirten oda yönetimi yazılı bir açıklama yaptı.

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi'nin kamuoyu açıklamasında, söz konusu projenin ve verilen onayların şehircilik bilimine ve hukuka aykırı olduğu belirtildi.

Açıklamada, “İzmir halkının tepkisi ile geri çekilen projenin yeniden gündeme gelmesi açıkça meslek odaları ve İzmir'de yaşayan yurttaşların hassasiyetlerinin dikkate alınmadığı anlamına gelmektedir. Çevre plan kararları ile uyumsuz ve yaratacağı ek yük nedeni ile oluşacak kamu zararını engellemek amacıyla 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğine ilişkin görüş ve itirazlarınızı 26 Ekim 2021 tarihine kadar Konak Belediye Başkanlığı'na iletebilirsiniz.” ifadeleri yer aldı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tartismali-gokdelen-projesi-onaylandi_187604.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!