Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

TCDD de Tartışılan Projeye Taşınmak İstiyor

İller Bankası’ndan sonra TCDD’nin de meslek odalarınca ‘kent suçu’ olarak nitelenen Merkez Ankara projesine taşınmak istendiği iddia edildi.

yapi.com.tr
TCDD de Tartışılan Projeye Taşınmak İstiyor

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın (TCDD), meslek odalarınca “Kent suçu” olarak tanımlanan, Ankara’nın göbeğindeki Merkez Ankara Projesi’ne taşınmak istediği öne sürüldü. İddiayı gündeme getiren CHP Milletvekili Murat Emir, iktidara “Aklınızdan bile geçirmeyin. Rant projesini kurtarmak için kamu kurumlarını feda etmeyin.” diye seslendi.

BirGün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre; İller Bankası’nın henüz inşaat halindeyken taşınmaya zorlandığı Merkez Ankara Projesi’ne TCDD’nin taşınması için de hazırlıkların başlatıldığı belirtildi. Projeye yönelik imar izinlerinin tartışmalı olduğunu anımsatan Emir, TCDD’ye yönelik iddiaları Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na sordu.

TCDD Genel Müdürlüğü’nün misafirhanesinin Medipol Üniversitesi’ne devredildiğine de dikkat çeken Emir, “TCDD’yi de Merkez Ankara’ya kiracı yapacaklar. TCDD’nin kendine yeten tarihi bir binası varken böylesi bir operasyonun ancak birilerine rant yaratmak için yapıldığı düşünülebilir." ifadelerini kullandı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tcdd-de-tartisilan-projeye-tasinmak-istiyor_188609.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!