Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Tasarım Teşvikleri Yerel Markaların Rekabet Gücünü Artıracak

Destek Patent Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz: Firma başına 1,4 milyon dolar tasarım teşviki, global pazardaki rekabetimiz için çok önemli bir gelişme

yapi.com.tr
Tasarım Teşvikleri Yerel Markaların Rekabet Gücünü Artıracak

Yeni yapılan düzenlemelerle güncellenen 'tasarım teşviki' hakkında açıklamalarda bulunan Destek Patent Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz, “Firma başına 1,4 milyon dolar tasarım teşviki, global pazardaki rekabetimiz için çok önemli bir gelişme. Bu teşvik sayesinde yerel markaların küresel rekabet gücü artacak” dedi.

Ülke ekonomisinin gelişimi için markaların tasarım, Ar-Ge ve inovasyona yatırım yapması gerektiğini belirten Yamankaradeniz, “Global pazardaki rekabet ortamında aktif olarak varlığımızı hissettirebilmemiz için, kendi tasarım ve ürünlerimizin olması gerekiyor. Dünyanın en gelişmiş ekonomilerine, en büyük markalarına baktığımızda, Ar-Ge’de ve inovasyonda zirvede yer aldıklarını görüyoruz. Ekonomi Bakanlığı tarafından potansiyeli olan yerli firmalara, firma başına sağlanacak olan 1,4 milyon dolarlık teşvik, ihracatta oluşturacağı ivme açısından çok büyük bir adım” diye konuştu.

Yamankaradeniz, “Katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi, ülkemize markalaşma yolunda önemli avantaj sağlayacaktır. Farklı teknolojiler kullanılarak üretim yapılması, hem ekonomik gelişimimiz ve ihracat gelirlerimizi arttıracak hem de markalaşma yolunda atacağımız adımları hızlandıracaktır” dedi.

Firma başına 1,4 milyon dolar

Tasarım ve Ürün Geliştirme Projesi’nde, teşviklerin 3 başlık altında toplandığını aktaran Yamankaradeniz, “Firmalar, mühendis, tasarımcı ve modelist istihdamı için 1 milyona kadar, yazılım ve tasarımda gerekli olan teçhizat için 250 bine kadar, seyahat masrafları için de 150 bin dolara kadar teşvikten yararlanabilecekler. Üst limiti 1,4 milyon dolar olan teşvikten, firmalar bir defaya mahsus olmak üzere, en fazla 5 yıl süre ile faydalanabilecekler” diye konuştu.

Tasarım teşviki ile 2023 hedeflerimize bir adım daha yaklaştığımızı belirten Yamankaradeniz, “Belirli sektörlerdeki şirketlerimizin doğrudan teşvik edilmesi ve bu teşviklerin de doğru kullanılması 2023 hedeflerine ulaşabilme adına atılmış en önemli adımların başında geliyor. Ciddi çalışmaların gerçekleştirildiği tasarım ofislerimiz ve teknoparklarımızın önünü açan teşvik, üretme kabiliyeti ve kapasitemizi artıracak, markalaşma vizyonumuzu sağlam temellere oturtmamızı sağlayacak” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tasarim-tesvikleri-yerel-markalarin-rekabet-gucunu-artiracak_133922.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!