Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tekel'de Önce Binalar Özelleştirilecek

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın "Babalar gibi satarız" dediği TEKEL'in özelleştirilmesine, ilk aşama olarak bu ay çeşitli illerdeki taşınmazlarının

Hürriyet
Tekel'de Önce Binalar Özelleştirilecek

b>Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın "Babalar gibi satarız" dediği TEKEL'in özelleştirilmesine, ilk aşama olarak bu ay çeşitli illerdeki taşınmazlarının satışıyla başlanıyor.


TEKEL, İstanbul'daki eski kibrit fabrikası, Bomonti bira fabrikası, eski likör fabrikası ve Tekel Müzesi binaları ile İzmir, Muğla ve Antalya'da bulunan işyeri, sosyal tesis, depo ve benzeri toplam 12 taşınmazının satışına yönelik olarak 28 Nisan'da ihaleye çıkacak.

HİSSE SATIŞI HAZİRANDA

TEKEL Sigara Sanayii ile Alkollü İçkiler birimlerinin blok olarak hisse ve varlık satışı yoluyla özelleştirilmesi amacıyla da haziran ayında ihale açılacak.

TEKEL taşınmazlarının satışının, değerini bulması amacıyla hisse satışı ihalesi dışında ayrı ihaleyle yapılmasının uygun görüldüğü belirtiliyor. Bu arada Maliye'ye birikmiş yüksek tutarlarda vergi borcu bulunan TEKEL'in taşınmaz satışından sağlayacağı kaynakla, bu borçlarını kapaması da öngörülüyor.

TEKEL'E BAKKAL VE BAYİLER TALİP

Bu arada özelleştirmeye hazırlanan TEKEL'e, 285 bin noktada TEKEL ürünü satan bakkal ve bayiler talip oldu. Türkiye Bakkallar ve Bayiler Federasyonu, TEKEL'in sigara ve içki fabrikalarına talip olduklarını açıkladı.

Federasyon, bu amaçla, TESK, Türk-İş, TZOB ve TOBB gibi kuruluşların da yer alacağı bir konsorsiyum oluşturma yönünde çabalalarını sürdürüyor.

DİĞER ÖZELLEŞTİRMELER

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın portföyündeki kuruluşlardan Eti Gümüş, Eti Krom, Eti Elektrometalurji için ise teklifler 30 Nisan'a kadar alınacak. Sümer Holding'in Diyarbakır, Malatya, Adıyaman, Çanakkale, Van, Tercan, Sarıkamış, Akden ve Adana Çırçır işletme ve fabrikaları için bu ay içinde varlık satışı ihaleleri açılacak.

TÜPRAŞ için mayıs; Türkiye Gübre Sanayii'ne bağlı Gemlik, Samsun ve Kütahya Gübre işletmeleri için haziranda blok hisse satış ihalelerine çıkılacak. TÜMOSAN için haziran ayında varlık ve hisse satışı ihalesi açılacak.

SEKA Taşucu Limanı için işletme hakkı devri, KBİ-Eti Bakır için varlık satışı ve blok satış için temmuzda; SEKA İzmit işletmesi ile Sümer Holding'in Merinos, Bakırköy Beykoz işletmeleri için varlık/taşınmaz satışı, Antalya, Bergama, Manisa işletmeleri için ise blok satış/varlık satışı amacıyla ağustosta ihaleye çıkılacak. Ataköy Otelcilik ve Ataköy Marina için ağustos, THY'de blok satış ve halka arz için eylül ayında ihale açılacak.

İMKB, İstanbul Altın Borsası ve Milli Piyango'nun özelleştirilmesine yönelik olarak yasal düzenleme yapılacak. Otoyollar ve Boğaz Köprüsü'nün işletme hakkı devri için de çalışmalar yapılıyor. Türkiye Halk Bankası'nın özelleştirilmesine yönelik çalışmalar da sürüyor.

Özelleştirilmesi planlanan enerji üretim ve dağıtım tesisleri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nca nisan sonuna kadar yeniden gruplandırılacak, mayıs ortasında özelleştirme kapsamına alınacak. Türkiye Şeker Fabrikaları için ilgili kurumlarla birlikte eylem ve takvim belirlenecek, özelleştirme programına alınması için ÖYK kararı çıkarılacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tekelde-once-binalar-ozellestirilecek_4021.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!