Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Tepki Çeken Projeye Durdurma Kararı

Sapanca Kırkpınar’da yapılması planlanan teleferik projesi için Sakarya 2. İdare Mahkemesi tarafından yürütmenin durdurulması kararı verildi.

yapi.com.tr
Tepki Çeken Projeye Durdurma Kararı

Sapanca Kırkpınar'daki proje alanının nazım imar planının Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Sapanca Belediyesi’nde farklı olması üzerine her iki Belediye'de de 29 Ocak 2020 tarihinde başvuruda bulunan Kırkpınar halkı Büyükşehir Belediyesi’nin imar planının esas alınmasını talep etmişti.

Son Kararı Belediye Meclisi Verecek
Yeni bir gelişme olarak; Sakarya 2’inci İdare Mahkemesi tarafından nazım imar planının Belediye Başkanlığı’na bağlı bir kurumun vermesi amacıyla yürütmenin durdurulması kararı verildi. Cumhuriyet'ten Zeynep Çam'ın haberine göre; Kırkpınar Çevre ve Doğa Sporları Derneği Başkanı Hüsamettin Koçlu mahkeme tarafından iyi bir karar verildiğini belirterek, “Aslında bu karar Sapanca Belediyesi Başkanı’nın projeye ilişkin tek başına aldığı kararların Belediye Meclisi ile beraber verilmesi gerektiğini gösteriyor. Mahkeme bu kararı Sapanca Belediyesi vermeli diyerek topu meclise attı. Sapanca Belediye Meclisi imar planını değiştirirse inşaat devam edebilir. İyi bir karar ama yeterli değil. Bundan sonrası Sapanca Belediyesi Meclisi’nin kararına bağlı” dedi. 

http://www.yapi.com.tr/haberler/tepki-ceken-projeye-durdurma-karari_177477.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!