Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı

Termik Santralin Atıkları Tarım Alanına Depolanacak

Çanakkale’de yurttaşların karşı çıktığı Çan 2 Termik Santrali’nin atık sahası için tarım arazileri seçildi. Onay alması durumunda verimli arazilerde atık depolanacak.

yapi.com.tr
Termik Santralin Atıkları Tarım Alanına Depolanacak (Fotoğraf: AA)

Kazdağları’nın eteğindeki Çan’da bulunan Çan 2 Termik Santrali yurttaşların tüm itirazlarına karşın çalışmalarını sürdürüyor. Şirket yaklaşık 400 bin metrekarelik tarım alanıatık sahasına dönüştürmek için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuruda bulunmuştu. Bakanlığın duyurusuna göre proje için İnceleme Değerlendirme Komisyonu (İDK) 22 Mart’ta toplanacak.

Cumhuriyet’ten Şeyda Öztürk’ün haberine göre; projeye onay verilmesi durumunda çevredeki tarım arazisinde santraldan kaynaklı kül, cüruf ve alçıtaşı atıkları depolanacak. Bölgede yaşayan yurttaşlar ve yaşam savunucuları ise projenin büyümesini değil, santralin kapatılmasını istiyor.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Çan Çevre Derneği Başkanı avukat Ümran Aydın, “Atık sahası Bahadırlı Ovası’ndaki en verimli tarım arazilerine yapılmak isteniyor. İlçemize çok yakında bulunan iki termik santral yüzünden solunum yolu hastalıkları zirve yaptı. Tarım ve hayvancılık da bundan etkileniyor. Bacalarda problem olduğunda çiftçilerin ürünlerinin üzerine kül yağıyor. Biz genişletme istemiyoruz.” dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/termik-santralin-atiklari-tarim-alanina-depolanacak_202014.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!