Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

ThyssenKrupp Elevator Mimarlık Ödülü Sahiplerini Buldu

İki yılda bir düzenlenen 'ThyssenKrupp Elevator Mimarlık Ödülü'nün sahipleri, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, deprem riskinin İstanbul'un öncelikli sorunlarının başında geldiğini ifade etti. Başkan Topbaş, İstanbul'da 'Afet Önleme ve Eğitim Merkezi'ne

yapi.com.tr
ThyssenKrupp Elevator Mimarlık Ödülü Sahiplerini Buldu

İki yılda bir düzenlenen 'ThyssenKrupp Elevator Mimarlık Ödülü'nün sahipleri, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, deprem riskinin İstanbul'un öncelikli sorunlarının başında geldiğini ifade etti. Başkan Topbaş, İstanbul'da 'Afet Önleme ve Eğitim Merkezi'ne ihtiyaç olduğunu ve bu sorunun çözümü için atılan adımların önemli olduğunu kaydetti.

Günümüzde teknolojik gelişmeler dolayısıyla insanların kaderlerinin birbirine bağlı olduğunu anlatan Kadir Topbaş, böyle bir süreçte bilgi ve deneyimlerin paylaşılması gerektiğine dikkat çekti. İstanbul'un deprem riskinin, şehrin yeniden yapılandırılması için bir şans olarak görülmesi gerektiğine işaret eden Topbaş, "Afet Önleme ve Eğitim Merkezi olarak ortaya çıkacak yapı için 27 bin metrekarelik bir alan tahsis ettik ve 9 bin 500 metrekarelik kapalı bir alan olacak. Bu merkezi hayata geçirmek istiyoruz" diye konuştu.

ThyssenKrupp Elevator Mimarlık Ödülü Başkanı Javier Del Pozo da, çalışmaların beklenenin çok daha ötesine ulaştığını belirterek, “İstanbul Afet Önleme ve Eğitim Merkezi için tasarlanan yaratıcı bina ile bekentileri ve ihtiyaç duyulan fonksiyonları karşılayacağına inanıyorum” dedi.

Konuşmanın ardından 1495 ekip halinde 2 bin 692 mimarın katıldığı yarışmanın sonucunda, 100 bin dolarlık birincilik ödülü Hırvatistan'dan Radionica Arhitekture ekip lideri Goran Raco'ya, 50 bin dolarlık ikincilik ödülü Vietnam ekibi Group8asia adına Gregorie Du Pasquier ve Francois de Marcignac'a, 20 bin dolarlık üçüncülük ödülü ise Lübnan ekibi 109 Architectes adına İbrahim Berberi'ye verildi.

ETİKETLER: firma kurum kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/thyssenkrupp-elevator-mimarlik-odulu-sahiplerini-buldu_90101.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!