Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ticaret Müşaviri ve Ataşeler 'Yatırım Avcısı' Olacak

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ticaret müşaviri ve ataşelerden, yeni teşvik sistemini tanıtmalarını ve bulundukları ülkelerin Türkiye'ye ilgisini artırmalarını istedi. Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen 2. Avrupa Bölgesel Ticaret Müşavirleri Toplantısında konuşan Çağlayan, önümüzdeki günlerde açıklanması beklenen yeni teşvik sistemi

yapi.com.tr / AA
1 Ticaret Müşaviri ve Ataşeler 'Yatırım Avcısı' Olacak

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ticaret müşaviri ve ataşelerden, yeni teşvik sistemini tanıtmalarını ve bulundukları ülkelerin Türkiye'ye ilgisini artırmalarını istedi. Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen 2. Avrupa Bölgesel Ticaret Müşavirleri Toplantısı'nda konuşan Çağlayan, önümüzdeki günlerde açıklanması beklenen yeni teşvik sistemi hakkında bilgi verdi.
    
Toplantıya katılan 47 Türk müşavir ve ataşeden, bulundukları ülkelerin hangi sektörlerde nelere ihtiyaç duyduğu konusunda analizler yaparak Ekonomi Bakanlığı'na rapor etmelerini isteyen Çağlayan, ''Yeni teşvik sistemimizi tanıtarak, bulunduğunuz ülkelerin Türkiye'ye ilgisini artıracaksınız'' dedi. AB Komisyonunun raporuna göre, Avrupa'da 1 milyon 600 bin şirketin azalan nüfus ve yapısal sorunlardan dolayı kapanacağını aktaran Çağlayan, bu nedenle genç nüfusa sahip olan Türkiye'deki şirketlerin, kapanacak söz konusu şirketlerle ortaklık ya da satın alma konusunda çalışmalar yapması gerektiğini ifade etti.
    
Müşavir ve ataşelere seslenerek, ''Her biriniz yatırım avcısı gibi çalışacaksınız. Yeni görevimiz bu'' diyen Çağlayan, Türkiye'nin ''zayıf'' olduğu sektörlerin araştırılmasını istedi. Türkiye'nin yakaladığı ihracat performansında, müşavirler ile ataşelerin de büyük katkısı olduğunu dile getiren Çağlayan, 2023 yılında Türkiye'nin ihracatını 500 milyar dolara çıkartma hedefine bağlı olduklarını, bu tarihe kadar Türkiye'nin, kendi otomobilini, uçağını ve helikopterini üretebilecek bir ülke konumuna gelmesini ümit ettiklerini söyledi. Yeni teşvik sistemi çerçevesinde ticaret müşavirlerinin sayısını da artıracaklarını anlatan Bakan Çağlayan, müşavirlerin sıkı bir şekilde çalışabilmeleri için hiçbir eksiklerinin bulunmasını istemediklerini kaydetti.

ETİKETLER: ekonomi kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/ticaret-musaviri-ve-ataseler-yatirim-avcisi-olacak_90711.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Su tasarrufu konusunda, dünyada ilk ve tek olan patentli bir teknolojinin, Türkiye ve 27 adet Ortadoğu ülkesinin genel distribütörüyüz. Uluslararası kurumsal bir yatırımcı ortak arıyoruz YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!