Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Türkiye Seramik Federasyonu'nun yeni binası Ataşehir’de açıldı

Türkiye Seramik Federasyonu'nun (TSF) Ataşehir'de yer alan yeni binası, T.C. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin katılımı ile bugün açıldı. TSF Başkanı Zeynep Bodur Okyay’ın evsahipliğinde gerçekleşen açılış “Çağdaş Seramik Sergisi” ile devam etti.

Türkiye Seramik Federasyonu'nun yeni binası Ataşehir’de açıldı

Seramik sektörünün ulusal ve uluslararası pazarda imajının güçlendirilmesine yönelik çalışmalar yapan Türkiye Seramik Federasyonu Ataşehir’de yer alan yeni hizmet binası sergi ve konferans salonları ile sektöre daha iyi hizmet vermeyi hedefliyor. Toplantıda ilk olarak söz alan ve TSF’nin çalışmalarına ilişkin bilgi veren Zeynep Bodur Okyay konuşmasında, “Geçen haftaki kutlamalarla Cumhuriyetimiz yüz yaşına bir sene daha yaklaşırken, Türk seramik dünyasının dernekleşme hareketinde de bir çeyrek asrı geride bırakmış durumdayız. Bildiğiniz gibi sektörel kuruluşlar Amerika ve Avrupa’dan sonra Türkiye’de de özellikle son yıllarda büyük önem kazandı. Bu aslında bizim ülke olarak geride olduğumuz bir alandı. Ama özellikle son 10-15  yıldaki yapılanmalarla artık neredeyse tüm sektörler örgütlendi. Seramik sektöründe de köklü alt yapılanmalar mevcuttu ve biz 2002 yılında bu alt dernekleri “Türkiye Seramik Federasyonu” çatısı altında birleştirdik. İster istemez bir dernek enflasyonu yaşanan ülkemizde güçlerin ve enerjilerin birleşmesi adına Federasyonumuzun iyi bir örnek teşkil ettiğine inanıyorum.” dedi.

Zeynep Bodur’un ardından söz alan Kale Grubu kurucusu İbrahim Bodur’da Bakan Çağlayan’a ve tüm sektöre teşekkür ettiği konuşmasında, birlik olmanın gerekliliği ve önemini vurgularken, Türkiye gibi kalkınmakta olan ülkeler için seramik sektörünün önemine ve bugün gelinen noktada Türk seramik sektörünün yurtdışında üstlendiği önemli role dikkat çekerek gelecekten umutlu olduğunu belirtti.

Bodur’un ardından söz alan T.C. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye’de seramik sektörünün ihracat içerisindeki öneminin yanısıra dış ticaret fazlası veren bir sektör olarak ülke için büyük önem taşıdığını belirtti. Seramikte ürünle birlikte ciddi bir tasarım ihracatı da yapıldığına dikkat çeken Bakan, sektör için belirlenen 2023 yılına yönelik 3,5 milyar Dolar ihracat hedefine de kolayca ulaşılacağına inandığını belirtti.

Bina açılışı ile eş zamanlı olarak “Zamanın İzinde: Çağdaş Seramik Sergisi” de konuklarla buluştu. Türk Seramik Derneği tarafından düzenlenen sergi 44 Seramik sanatçısının yapıtını kapsıyor. Sergi Türkiye Seramik Federasyonu’nun kalıcı koleksiyonunda yer almak üzere hazırlandı.

  

http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiye-seramik-federasyonunun-yeni-binasi-atasehirde-acildi_102768.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!