Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

TOBB Kendi Yolunu Çizdi!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 2 Kasım’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la düzenlediği Altıncı Türkiye Ticaret ve Sanayi Şûrası’nda Türkiye genelindeki sanayici ile tüccarları temsilen 365 oda ve borsanın başkanı, hükümetten beklentilerini 111 sayfalık bir kitap halinde sundu.

Gazete Habertürk
TOBB Kendi Yolunu Çizdi!

br />
Ege: Atık su bırakanları bulun

* Belli ilçelerin adıyla üretilen ve tanınan ürünlerde aflatoksin bulunması ihracat ve iç piyasada sağlık ile ticaret bakımından sorun yaratıyor. İç piyasa aflatoksin oranları AB standartlarına uygun olsun.
* Turgutlu Çal Dağı’nda bulunan nikel cevherinin çıkarılma yönteminde kullanılacak asit ve patlayıcı maddeler çevre ve insan sağlığını son derece olumsuz biçimde etkileyecek. Kanser ve benzeri hastalıklar tetiklenecek. Çevrede ciddi asit ve nikel tozu kirliliği oluşarak yaş sebze ve hububat üretimi etkilenecek.
* Fethiye ve Kuşadası’ndaki deniz kirliliğine karşı altyapı yapılsın.
* Bolvadin’deki Eber Gölü yıllar önce güzelliği ile anılırken, şimdi çevre kirliliği ile anılıyor. Göl, birçok ailenin de geçim kayrnağıdır. İlgili çalışmalar başlatılmalı.
* Büyük Menderes Nehri’ne atık su bırakan belediyeler ve sanayi tesisleri tespit edilmeli. Arıtma tesisi kurmaları sağlanmalı.

Karadeniz: Derelere atık olmaz

* Rize’de kanalizasyonların dere ve denize boşaltılmasına son verilmeli. Altyapı sorunları bitirilmeli. İlgili projelerin bir an önce hayata geçirilmesi gerekiyor.

Akdeniz: Termik yerine alternatif enerji

* Anamur’da tarımsal üretimde ilaçlama ve sulama sırasında çevre ile sağlığa verilen zararları en aza indirecek çalışmalar yapılsın.
* İzmit’teki tehlikeli atık imha tesisi İZAYDAŞ’ın kapasite yetersizliği nedeniyle Türkiye’de 5 bölgede kurulacak tesislerin yer tespiti nüfus yoğunluğuna göre yapılsın.
* Afşin Elbistan A Termik Santralı yüzünden bölge asit ve radyoaktif deposu oldu. Acilen baca gazı kükürt arıtma tesisi ve kül tutucu elktro filtreler kurulsun.
* İskenderun ve Yumurtalık arasında yapılacak 7 termik santral, tarım için tehdit taşıyor. Alternatif enerji kaynaklarına ağırlık verilsin.

D. Anadolu: Tunceli barajları kirletmesin

* Bölge illerindeki hayvan pazarları, kesimhaneler ve barınaklar şehir merkezlerinde olduğu için sağlık ve trafik koşulları olumsuz etkileniyor. AB standartlarında hayvan pazarı projeleri hayata geçirilsin.
* Tunceli baraj gölleriyle çevreli ve altyapı çarpıklığına sahip. İvedi olarak arıtma tesisleri yapılmalı.

İç Anadolu: Su tasarrufu planı yapılsın

* Konya Ovası’na su sağlayacak Mavi Tünel Projesi hayata geçecek olsa da yıllık sadece 400 milyon metreküp su sağlayacak. Ovada yıllık 5 milyar metreküp su tüketiliyor. Yıllık 1.2 milyar metreküp su tasarrufu sağlayacak eylem planını hayata geçirecek kaynaklar aktarılmalı

G. Anadolu: Dicle Havzası’nı koruyun

* Küresel ısınmanın getirdiği kuraklığı en fazla hisseden illerden biri Malatya oldu. Yeraltı su kaynakları azalıyor. İlgili projeler hayata geçirilmeli.
* Sulama nedeniyle topraktaki tuzlanmaya karşı çalışmalar başlatılmalı.
* Erozyonu önleme çalışmaları hızlandırılmalı.
* Dicle Havzası’nın kirliliği giderilmeli.
* Çiftçiler gübre kullanımında eğitilmeli.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
ETİKETLER: ekonomi kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/tobb-kendi-yolunu-cizdi_83861.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!