Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

TOKİ, Ataköy'deki Tartışmalı Arazinin Satış İhalesini İptal Etti

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), İstanbul-Ataköy'deki, Galeria'nın da zürende bulunduğu arsanın bir bölümünün satışı için yarın yapacağı açık artırma ihalesini iptal etti.

Milliyet Gazetesi



oplu Konut İdaresi (TOKİ), İstanbul-Ataköy'deki, Galeria'nın da zürende bulunduğu arsanın bir bölümünün satışı için yarın yapacağı açık artırma ihalesini iptal etti. TOKİ'den yapılan açıklamada, Bakırköy ilçesi Zeytinlik mahallesinde bulunan toplam 297 bin 567,50 metkrekare yüzölçümlü 564 ada 151 parsel nolu taşınmazdaki 141 bin 248,93 metrekarelik arsanın satış ihalesinin iptal edildiği bildirildi.

Satışa sunulan hisse üzerinde 10 Temmuz 1986'da imzalanan Yap-İşlet-Devret sözleşmesi kapsamındaki Galeria Alışveriş Merkezi, katlı otoparklar, Dünya Göz Hastanesi, akaryakıt istasyonu, Doğa Garden Restoran-Kafeterya ve Crowne Plaza Otelinin bulunduğu hatırlatılan açıklamada, yerleşik firmaların şufa hakkı nedeniyle ihalenin iptal edildiği belirtilirken, şu bilgi verildi:

''Yapılan değerlendirmede, satışa sunulan 141 bin 248,93 metrekarelik kısım ile arsanın diğer hissedarlarının birbirlerine karşı şufa hakkı olduğundan, satışa sunulan kısmı alacak olanın diğer hisselerle ilgili şufa hakkı doğacaktır. Bu kapsamda ifraz işlemi yapılarak, 141 bin 248,93 metrekarilik alan, müstakil parsel olduktan sonra değerlendirilmek üzere satışı iptal edilmiştir.''

Satış ihalesi, yarın saat 16'00'da, TOKİ'nin Ankara'daki binasında yapılacaktı. Üzerindeki kiracı ile 30 yıllık sözleşme bulunan arsanın satışa çıkarılması tartışma yaratmıştı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/toki-atakoydeki-tartismali-arazinin-satis-ihalesini-iptal-etti_52872.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!