Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

TOKİ Konutları Osmanlı ve Selçuklu Mimarisiyle Yapılacak!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ahmet Haluk Karabel, 65 projede 25 bin 836 konutun yöresel mimariye uygun planlandığını açıkladı. Karabel, bundan böyle TOKİ konutlarının Anadolu Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden esinlenerek hayata geçeceğini dile getirdi.

yapi.com.tr
TOKİ Konutları Osmanlı ve Selçuklu Mimarisiyle Yapılacak!

TOKİ Başkanı Karabel, geleneksel Türk mimarisinin ve kültürünün korunması, yöresel mimarinin geliştirilmesi için TOKİ’nin inşa ettiği binaların cephelerinde yeni tasarımlar yapıldığını söyledi. 2012 yılında kurulan Tasarım Biriminin, Osmanlı - Anadolu Selçuklu mimarisinden esinlenerek, yöresel mimaride konutlar tasarladığına dikkat çeken Ahmet Haluk Karabel, bugüne kadar yöresel mimaride 25 bin 836 konutluk çalışma yapıldığını belirtti.

Karabel’in verdiği bilgiye göre yöresel mimari kapsamında 35 projede, 11 bin 32 konutun ihalesi gerçekleştirilerek, uygulama aşamasına geçildi. Bunlar; Kayseri Yeşilhisar, Şanlıurfa Hilvan, Konya Kadınhanı, Bolu Mengen, Erzincan Geçit, Osmaniye, Yozgat Yenifakılı ve Tunceli’de bulunuyor. Bundan sonraki süreçte TOKİ konutlarının görselliğe, yöresel mimariye uygun örneklerini sergileyeceğini ifade eden TOKİ Başkanı Karabel, yapılması planlanan bu konutların cephelerinin Anadolu Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden esinlenerek hazırlandığını söyledi. Karabel, yöresel bazı cephe elemanlarının ve motiflerinin kullanılması için de çalışmalar yapıldığını ifade etti.

5 bin 636 konutluk 11 proje için de ihale tarihi alındı. Ankara Altındağ Aktaş, Batman Merkez, Şanlıurfa Maşuk, Bingöl, Trabzon Sürmene, Ordu Gölköy, Uşak Karahallı, Konya Sarayönü ve Ladik, Erzurum Aşkale ve Hınıs ihale tarihi alan projeler arasında yer alıyor.9 bin 168 konutluk 19 projenin ihale çalışmaları da devam ediyor. İhale çalışmaları devam eden projeler; Nevşehir Ürgüp, Kastamonu Küre, Çankırı Kurşunlu, Gaziantep Şehitkamil, Malatya Beydağı, Tokat Zile, Hatay İskenderun, Bolu Yeniçağa, Edirne Süloğlu’da bulunuyor.

Bölgenin yapı malzemesi kullanılacak

TOKİ Başkanı, konut ve sosyal donatı inşaatlarında, bölgenin yapı malzemelerinin de mümkün olduğu ölçülerde kullanılacağını ifade ederek, “Konutlarda, özellikle ön cephelerde farklılık görmeye başlayacaksınız.” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/toki-konutlari-osmanli-ve-selcuklu-mimarisiyle-yapilacak-_108681.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!