Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

TOKİ Konutlarının İnşaatına Başlandı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresince Adıyaman Esentepe mevkiinde yapılacak 667 konut ve sosyal tesislerde çalışmalar ihaleyi alan firmalarca başlatıldı.

Zaman



b>Başbakanlık Toplu Konut İdaresince Adıyaman Esentepe mevkiinde yapılacak 667 konut ve sosyal tesislerde çalışmalar ihaleyi alan firmalarca başlatıldı.

Konut alanında incelemelerde bulunan Adıyaman Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, AK Parti İl Başkanı Ahmet Aydın ve İlçe Başkanı Zeynal Özbilgin, birinci ve ikinci Etap Proje Müdürlerinden bilgi aldılar.

Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Adıyaman’ın 6 bin konuta ihtiyacı olduğunu belirterek,”Toplu konut için ihtiyaç duyulan kullanım suyu için hemen sondajla su temin ettik. İçme suyu içinde farklı alternatif düşüneceğiz. Konutlar çok güzel bir alanda yapılıyor. Bu konutlar yapıldığında bir nebze eksilecek olan ihtiyaç, çevresinde yeni projeleri de gündeme getirecektir.” şeklinde konuştu.

TOKİ konutlarının bulunduğu yerde incelemeler yapan Ak Parti İl başkanı Ahmet Aydın ise, TOKİ konutlarının inşaat çalışmaları startını aldığını belirterek,” TOKİ tarafından iki etap halinde, içerisinde okulu, ticari ve sosyal alanları, camisi ile birlikte çevre düzenlemesi yapılmış modern bir yaşam alanı olan 667 konut yapılması planlanmış ve geçtiğimiz aylarda iki etabın da ihalesi yapılmıştı. Yerinde yaptığımız incelemede her iki etapta da çalışmaların başladığını, ihaleleri alan müteahhit firmaların şantiyelerini kurduğunu ve zemin hafriyat çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini gözlemledik. Konutların tamamlanma süresi bir yıldır. Konutlar, kaba inşaatı bittikten sonra satışa arz edilecektir. Satışa arz değişik yöntemlerle halkımıza duyurulacaktır.” diye konuştu.

26 Mayıs 2006 tarihinde bitirilmesi planlanan, Esentepe Toplu Konut alanı ve sosyal tesislerinin 120 dönüm alan üzerinde toplam iki etaptan oluştuğu bildirildi.

1. etabın 130 ve 110 metrekare, ikinci etabın ise 70 ve 120 metrekare olduğu ve tesis içerisinde her türlü sosyal tesisin düşünüldüğü kaydedildi.

Yılmaz Çoban

http://www.yapi.com.tr/haberler/toki-konutlarinin-insaatina-baslandi_29387.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!