Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

TOKİ’nin Ucuz Konutları Satışa Çıkıyor

İstanbul’da yaşayan alt ve orta gelir grubu ailelere yönelik inşa edilecek dairelerin satışına 4 Temmuz’da başlanacak. İkitelli ve Halkalı’da inşa edilecek daireler 75, 85 ve 90 metrekare büyüklüğünde inşa edilecek.

Zaman
1


stanbul’da yaşayan alt ve orta gelir grubu ailelere yönelik inşa edilecek dairelerin satışına 4 Temmuz’da başlanacak. İkitelli ve Halkalı’da inşa edilecek daireler 75, 85 ve 90 metrekare büyüklüğünde inşa edilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile birlikte alt ve orta gelir grubu ailelere yönelik inşa edeceği konutların satış kampanyası başlıyor. TOKİ’nin İkitelli ve Halkalı’da yapacağı bin 118 konut için başvurular 04-29 Temmuz tarihlerinde kabul edilecek. Başvurular, Saraçhane’deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi binasına yapılacak. Konutların 678’i alt gelir grubuna, 440’ı da orta gelir grubuna hitap edecek.

Alt gelir grubu için İkitelli’de inşa edilecek konutlardan 75,17 metrekare büyüklüğündekiler 37 bin 458 YTL’den, 84,67 metrekare büyüklüğündekiler ise 42 bin 192 YTL’den satılacak. Başvuru yapacak kişiler önce, Halk Bankası şubelerine bin YTL başvuru bedeli ödeyecek. Konutlar, 2 bin 400 ve 3 bin YTL peşinat bedeli ve 180 ay taksitle satılacak. Taksitler, her yılın ocak ve temmuz aylarında olmak üzere altı ayda bir, memur maaş zammı oranında artırılacak. Orta gelir grubu için Halkalı’da inşa edilecek konutlar ise 90,48 metrekare büyüklüğünde olacak ve 57 bin 300 YTL’den satılacak. Bu konutların peşinatları, toplam fiyatın yüzde 10’u ile yüzde 25’i arasında değişecek. Halk Bankası şubelerine 2 bin YTL başvuru bedeli ödenecek konutlarda, 96 aydan 120 aya kadar taksit seçeneği de sunulacak. Taksitler, yine 6 ayda bir memur maaş zammı oranında artırılacak.

KDV, banka komisyonu, Damga Vergisi gibi bedeller ise başvuru sahibi tarafından ödenecek. Konutlara müracaat edebilmek için TC vatandaşı olmak, İstanbul il sınırlarında en az 5 yıldır ikamet etmek, daha önce TOKİ’den konut ya da kredi almamak, kendisinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının konut sahibi olmaması şartları aranacak. Başvurular, nüfus cüzdanı fotokopisi, 5 yıldır İstanbul’da oturduğuna ait ikametgah ilmühaberi, başvuru dekontunun aslı ve fotokopisi ile birlikte yapılacak. Başvuru sahibinin, müracaatını bizzat kendisinin yapması gerekiyor.

Yanlış bilgi vererek ya da eksik evrakla müracaat edenlerin başvuru bedelleri ise geri ödenmeyecek. Alt gelir grubundaki konutların kura çekilişleri 26 Ağustos’tan itibaren yapılacak. Kurada hak sahibi olamayanların başvuru bedelleri 5 Eylül’den itibaren iade edilecek. Orta gelir grubundaki konutların kuraları da 28 Ağustos’tan itibaren çekilecek. Halkalı’daki konutların kura çekilişinde hak sahibi olamayanların başvuru bedelleri ise 6 Eylül’den itibaren ödenmeye başlanacak. Alt ve orta gelir grubundaki konutlar, sözleşme tarihinden itibaren 14 ay içinde teslim edilecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tokinin-ucuz-konutlari-satisa-cikiyor_29394.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Teşekkürler bekliyorum, kira ödemekten bıktım. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!