Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Topbaş'dan İstanbul'da Ayda 300 Milyon Liraya Ev Sahibi Olma Müjdesi / İnşaatlar 2 Ay İçinde Başlıyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Dar gelirli vatandaşlar ayda 250 veya 300 milyon lira ödeyerek ev sahibi olabilecek" dedi.

Dünya Gazetesi
Topbaş'dan İstanbul'da Ayda 300 Milyon Liraya Ev Sahibi Olma Müjdesi / İnşaatlar 2 Ay İçinde Başlıyor

br/> İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Dar gelirli vatandaşlar ayda 250 veya 300 milyon lira ödeyerek ev sahibi olabilecek" dedi. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında 5 yıldır İstanbul'da oturan dar gelirli vatandaşlar, ayda 250 veya 300 milyon lira ödeyerek ev sahibi olabilecek.

Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirilen 22. Dünya Mimarlık Kongresi çıkışında konuyla ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplayan Topbaş, "TOKİ ile başlattığımız proje kapsamında dar gelirli vatandaşlarımızı ev sahibi yapıyoruz. 2 ay içerisinde bin 118 tane ev inşaatına başlayacağız. Evlerin hepsi 75 metrekare olacak. Vatandaşlarımızı ev sahibi yapmak istiyoruz; çünkü İstanbul gibi bir yerde en iyi yatırımın ev olduğunu biliyoruz" dedi.

Kadir Topbaş, müracaat için 1 milyar lira verilmesi gerektiğini belirterek, "Daha sonra kura çekilişi yapılacak. Yapılacak çekilişin ardından 3 veya 4 milyar peşinat verildikten sonra ayda 250 milyon uzun vadede ödeyerek vatandaşlarımız ev sahibi olabilecek. KİPTAŞ olarak 6 bin ev yapmayı planlıyoruz. Bunlar 75 metrekare ve dar gelirli vatandaşlara yönelik olacak. İlerleyen zamanlarda, ticari amaçlı evler de yapmayı hedefliyoruz. Evler Tuzla, Küçükçekmece ve Başakşehir taraflarında yapılacak. Bir sene sonrasında evler teslim edilecek. Maliye Bakanlığı ile bu konudaki görüşmelerimiz sürüyor. Bu şekilde kaçak yapılanmanın da önüne geçmeyi de hedefliyoruz" diye konuştu.

Konuyu 1. Ordu Komutanlığı'na ilettiklerini de dile getiren Topbaş, yer konusunda komutanlıktan destek alacaklarını söyledi. Topbaş ayrıca, katıldığı toplantı sırasında Mimarlar Odası Başkanı Oktay Ekinci'nin, "Kurtköy'e Formula 1 pisti yapılırken, ormanlık alanlar yok edildi" sözlerinin hatırlatılması üzerine, "Artık başa dönmenin bir anlamı yok. İstanbul Şampiyonlar Ligi'nin finaline ev sahipliği yaptı. İBB olarak kentsel planlama yapıyoruz. Söylenen alan ormanlık alan değildi; fakat biz onun çevresini ormanlık hale getireceğiz. Bu tür eleştiriler oluyor; ama başa dönmenin bir anlamı yok" ifadelerini kullandı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/topbasdan-istanbulda-ayda-300-milyon-liraya-ev-sahibi-olma-mujdesi-insaatlar-2-ay-icinde-basliyor_29643.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!