Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

TOKİ Tasfiyesine Hız Verildi

Çalışanların konut almasına yardım amacıyla işverenlerden kesilen paralardan oluşturulan Konut Edindirme Yardımı hesabının tasfiyesi için, hak sahi

NTV-MSNBC



b>Çalışanların konut almasına yardım amacıyla işverenlerden kesilen paralardan oluşturulan Konut Edindirme Yardımı hesabının tasfiyesi için, hak sahiplerinin belirlenmesine çalışılıyor.

İşverenlerden, çalışanlarına konut edindirmede yardımcı olmak üzere alınmaya başlanan Konut Edindirme Yardımı’nın tasfiyesini, tasfiye halindeki Emlak Bankası yürütüyor.

İlk kesintileri 1 Ocak 1987’de başlatılan Konut Edindirme Yardımı, 31 Aralık 1995’te sona erdirildi. Yapılan ödemelerin çok sınırlı kaldığı Konut Edindirme Yardımı için oluşturulan fonda, 1987-1995 arasında, ödemeler düştükten sonra 83.8 trilyon lira bulunuyordu. Buna 1996 yılının getirileri de eklendiğinde, Fon’un varlığı, aynı yıl itibarıyla 126.4 trilyon, 1997 sonu itibarıyla da 166.6 trilyon lira oldu.
Fon’un, 29 Aralık 1999 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan kanun hükmünde kararname (KHK) ile tasfiyesi kararlaştırılırken, tasfiye için hak sahiplerinin belirlenmesi konusunda Emlak Bankası görevlendirildi. Şu anda tasfiye aşamasında bulunan Emlak Bankası, halen hak sahiplerini belirleme çalışmalarını sürdürüyor. Ancak, işverenlerden ve sosyal güvenlik kuruluşlarından bilgi almada gecikmelerin olması, tasfiye sürecini uzatıyor.
Fon’un varlığı 1999 sonu itibarıyla 395 trilyon liraya ulaştı. Aynı yıl sonu itibarıyla fondaki 395 trilyon lira, Emlak Konut A.Ş’ye sermaye artırımı olarak aktarıldı. Emlak Konut A.Ş, daha sonra Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş’ye dönüştürüldü. Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş’nin yönetimi ise Toplu Konut İdaresi’ne ait bulunuyor.
Tasfiyenin gerçekleşmesi halinde, hak sahiplerine hisse senetleri verilebileceği gibi bu senetlerin paraya dönüştürülebilmesi de yapılabilecek. Fon’a eksiksiz kesintileri yapılan hak sahiplerine ne kadar ödeme yapılacağı konusunda sağlıklı bilgi bulunmuyor. Tahminlere göre, 2002 yılı sonu itibarıyla Fon’da 1.5 katrilyon lira birikti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/toki-tasfiyesine-hiz-verildi_6556.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!