Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

TOKİ, Tunceli’deki Konutları 4 Yıldır Teslim Edemedi

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde dar gelirli vatandaşlar için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 2017 yılında yapımına başlanan ve 2018 yılında teslim edilmesi planlanan 320 dairelik konutlar 4 yıldır teslim edilemedi.

yapi.com.tr
TOKİ, Tunceli’deki Konutları 4 Yıldır Teslim Edemedi

Tunceli’nin Ovacık ilçesinde 2017 yılında kuraları çekilen ve yapımına başlanan TOKİ konutlarının 2018 yılı sonunda teslim edilmesi gerekiyordu. Aradan tam 4 yıl geçmesine rağmen 320 dairelik TOKİ konutları vatandaşlara teslim edilmedi. Evlerini teslim alamayan yüzlerce vatandaş, Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile birlikte TOKİ binasının önüne gelerek duruma tepki gösterdi.

Sözcü’den Evren Demirdaş’ın haberine göre; TOKİ mağduru vatandaşların yaşadığı süreci anlatan Ovacık Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Sarıgül, “Bugün burada TOKİ mağdurlarının bu mağduriyetlerine ses olmak için toplandık. 2015'te halkımız belediyemize başvurmuş belediyemiz halktan talep almış, 2017 yılında yapı ruhsatı vererek inşaatları başlatmış. 2018 yılında kuralar çekilmiş ancak 2019 yılında teslim edilmesi gerekirken Başbakanlık'tan TOKİ alınarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na teslim edildikten sonra süre uzatımı istenmiştir. Ancak 2021 yılına geldik ve iki yılı aşkın süredir hala yüzde 95 oranında yapıldığı söylendiği ama bize göre ise yüzde 75 oranında yapılan bir haldeyiz.”

Vatandaşların mağdur olduğunu belirten Ovacık Belediye Başkanı Sarıgül, “Daha önceki görev süremizde 2019 Haziran ayında teslim edileceği aksiliklerden dolayı kasım ayına ertelendiği yine çıkan aksiliklerden dolayı 2020 Haziran ayında kesin teslim edileceği, 2020 Haziran sonrasında yine aksiliklerden kaynaklı Kasım'da teslim edileceği söylenmişken, gelinen noktada bırakın teslim edileceği tarihi muhatap bile bulamıyoruz. TOKİ mağduriyeti 4 yıla kadar uzamıştır.” diye konuştu.

İlçedeki konut ve arsa fiyatlarının yüzde 400 oranında arttığını belirten Sarıgül, “Müteahhitlerle görüşüyoruz ancak her hafta erteliyor ve ülkedeki krizi gerekçe gösteriyorlar. Bizler bu sorun çözülene kadar halkımızla birlikte olup bu mağduriyetlerini giderene kadar bu tip etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/toki-tuncelideki-konutlari-4-yildir-teslim-edemedi_185739.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!