Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

TOKİ’nin Mükerrer Ödemeleri, Denetimde Ortaya Çıktı

TOKİ’de ilk ihaleler kapsamında tamamlanan ve ödemesi yapılan imalat kalemlerine ikmal ihalelerinde de yer verilince, kamunun cebinden fazladan 1,3 milyon TL çıktı.

yapi.com.tr
TOKİ’nin Mükerrer Ödemeleri, Denetimde Ortaya Çıktı

TOKİ’nin mali hesaplarında yapılan incelemeler ile inşaat işleri için yapılan mükerrer ödemeler açığa çıkarıldı. İmalatı yapılan işler için yeniden yapılan ihaleler ile yüklenicilere fazladan 1,3 milyon TL ödeme yapıldığı belirlendi.

BirGün’den Mustafa M. Bildircin’in haberine göre; 2019 yılı denetimleri kapsamında TOKİ hesaplarında yapılan incelemeler ile açığa çıkarılan usulsüzlükler raporlaştırıldı. Raporda, kamu kaynaklarından yapılan fazla ödemeler detaylı şekilde anlatıldı. Buna göre, Ankara Haymana’da 198 adet konut, ticaret merkezi, cami ve şadırvan ikmal inşaatı işinin ilk ihalesi 13 Ekim 2008’de 8,3 milyon TL bedelle ihale edildi. İmalatların ilerlemesi yüzde 91 seviyesindeyken yükleniciyle olan sözleşme Ocak 2015’te feshedildi. İşin ikmal ihalesi Mart 2016’da yapıldı, Nisan 2016’de ise yükleniciyle sözleşme imzalandı.

İlk ihale kapsamında yüklenicinin yaptığı işler için 711 bin 986 TL ödeme yapıldı. İşin fesih tutanağında ve ikmal işinin de ihale dosyasında yapıldığı görünen imalat kalemlerine ikmal ihalesi kapsamında yeniden yer verildi. Böylelikle, ikmal ihalesi ile aynı imalat kalemleri için yükleniciye 402 bin 260 TL fazla ödeme gerçekleştirildi.

Bolu Mengen’de yapılan konutlar, cami ve ticaret merkezi işinde de mükerrer ödeme yapıldığı ifade edildi. İlk ihalesi Nisan 2014’te 19,2 milyon TL bedelle tamamlanan iş, gerçekleşme durumu yüzde 87’deyken durduruldu. İşin ikmal ihalesi gerçekleştirilerek daha önce yapılan imalatlar için 188 bin 885 TL para harcandı.

Tamamlanan işler yeniden hesaplanarak yapılan ödemeler bunlarla da sınırlı kalmadı. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörlük binası, yabancı diller yüksekokulu binası ve olimpik atletizm futbol sahası inşaat işinde, ilk ihale kapsamında yüzde 100’ü yapılan imalatların ikmal ihalesi kapsamında mükerrer ödenen tutarın 610 bin 596 TL olduğu bildirildi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tokinin-mukerrer-odemeleri-denetimde-ortaya-cikti_183649.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!