Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

TOKİ'den Emekliye Ucuz Ev

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı evi olmayan 3 milyon emekli için konut projelerine hız verdi. İşte emekliler için ucuz konular...

yapi.com.tr
TOKİ'den Emekliye Ucuz Ev

Evi olmayan 3 milyon emekli vatandaş var. Toplu Konut İdaresi (TOKİ), bu emeklileri ev sahibi yapmak için konut projelerine de  hız verdi. Posta gazetesinde yer alan habere göre, işte başvuru fırsatı devam eden ve emeklilerin bütçesine uygun ucuz konutlar...

Vadeyi sen ayarla
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), eşi, kendisi ve çocukları dahil hiç konut sahibi olamamış emeklileri ev sahibi yapacak. Evlerin taksidi 185 TL'den başlıyor ve bin lirayı geçmiyor. Ev fiyatları da 55 bin TL'den başlıyor. Yüzde 10 peşinatla 240 ay (20 yıl) vadeyle sahip olunabilecek evler için emekli maaşı dahil aylık hane gelirinin 3 bin 200 lirayı geçmemesi gerekiyor. Gelir şartı İstanbul’da 3 bin 700 lira olarak uygulanıyor.

Peşinat 10 bin lira
Satışa sunulan daireler için TOKİ’nin yetkilendirdiği kamu bankalarına yani Halkbank ve Ziraat Bankası’na başvuru yapmak gerekiyor. Projenin olduğu yerdeki banka şubeleri aracılığıyla teminat yatırılıp sözleşme imzalanıyor. Başvurunun hangi bankaya yapılacağı konutun özelliğine ve bulunduğu illere göre değişiyor. Peşinat için daire fiyatının yüzde 10’luk kısmı alınıyor.

Aranan şartlar
Daire almak isteyen emekliler Şubat ayı içinde ilgili bankaya başvuru yapabilecek. TOKİ’nin konutlarına başvurabilmek için öncelikle emeklinin kendisi, eş ve velayeti altındaki çocukları üzerine kayıtlı konut olmayacak. İkinci olarak daha önce TOKİ’den konut satın almamış veya konut kredisi kullanmamış olmak koşulu aranıyor. Ev alınacak il/ilçede en az 1 yıl ikamet şartı da aranıyor.

Dar gelirli için örnek hesaplama
Örneğin;  Ankara  Mamak Gülseren Mahallesi 3. Etap 2. Bölge’den alt gelir grubu olarak ev almak isteyenler 1 oda 1 salon daire almak isterse 83 bin 437 TL ödeyecek. 10 bin lira peşinat veren geri kalan parayı 180 ay (15 yıl vadeyle) ödeme imkanına sahip. Bunun aylık taksidi 408 TL. Eğer 20 bin TL peşin ödenirse, 20 yıla kadar vade ve 264 TL'den başlayan taksitle ev alınabilecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tokiden-emekliye-ucuz-ev_162990.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!