Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

TOKİ'den Yatay Mimari Hamlesi

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, "TOKİ tarafından önümüzdeki süreçte Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu şehircilik kriterleri doğrultusunda, yatay mimari anlayışıyla konutlar üretilecektir." dedi.

yapi.com.tr/AA
TOKİ'den Yatay Mimari Hamlesi

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu şehircilik kriterleri doğrultusunda, insanları toprakla daha çok buluşturan, mahalle kültürünü yaşatacak, komşuluk ilişkilerini canlı tutacak yatay mimari anlayışıyla konutlar üreteceklerini söyledi.

"TOKİ tarafından önümüzdeki süreçte Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu şehircilik kriterleri doğrultusunda, insanlarımızı toprakla daha çok buluşturan, mahalle kültürünü yaşatacak, komşuluk ilişkilerini canlı tutacak yatay mimari anlayışıyla konutlar üretilecektir" diyen Bulut, şöyle devam etti:

"Bu çerçevede projelerimizi de revize ederek insan, şehir, tabiat dengesini gözeten binalar ve mahalleler kurma gayretindeyiz. Bu projelere ilaveten şehirlerimizde kişi başına düşen yeşil alan miktarını artıracak, insanı toprak ve bitkiyle buluşturacak projeler ve mekanlara daha çok yer vereceğiz. Çünkü ekonomik ve teknolojik gelişmelerin getirdiği yeni yaşam tarzı, sadece barınmanın yeterli olmadığını, daha nitelikli, konforlu yaşam alanlarının üretilmesi gerektiğini ortaya koymaktadır. İnsanlarımız artık sadece barınma ihtiyacını gidermek değil, çevre ile etkileşimini artıracağı, kendisine sosyalleşme imkanı sunan sosyal yaşam alanları talep etmektedir. Bu da şehirlerimizi ve bu sektörde görev alanları bir değişime zorlamaktadır. Konut üretiminde devletimizin yatırımcı, girişimci ve üretici bir kuruluşu olan TOKİ de Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve Sayın Bakanımızın koordinesinde bu kimliğini muhafaza ederek, milletimizin beklentilerini hayata geçirebilecek önemli bir süreci yürütmekte, vatandaşlarımızın talep ve beklentilerine cevap verebilecek projeler geliştirmektedir. Bunların başında Kentsel Dönüşüm Projeleri gelmektedir. Kentleşme ile birlikte zaman içinde oluşan gecekondular ve kaçak yapılar, bugün ülkemizdeki toplam konut stokumuzun önemli bir kısmını oluşturmaktadır."

http://www.yapi.com.tr/haberler/tokiden-yatay-mimari-hamlesi_170962.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!