Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

TOKİ 50 Bin Konut Projesine Bir Günde 5 Bin Başvuru

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TOKİ'nin 50 bin konut projesiyle ilgili konuştu. Bakan Kurum, "Arkadaşlardan aldığım bilgiye göre başvuru şu ana kadar 5 bini geçti'' dedi.

yapi.com.tr/AA
TOKİ 50 Bin Konut Projesine Bir Günde 5 Bin Başvuru

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AK Parti Kadın Kolları tarafından Üsküdar'da gerçekleşen "Kadınlar Şehri Konuşuyor" etkinliğine katıldı.

TOKİ'nin yeni sosyal konut projesine ilişkin soru üzerine de, 50 bin konut yapılacağını hatırlatan Bakan Kurum, "Arkadaşlardan aldığım bilgiye göre başvuru şu ana kadar 5 bini geçti. Önemli bir kampanya. İstanbulumuzda 6 bin 300 konutun talebini toplayacağız. Her bütçeye, her kesime hitap edebilecek önemli bir proje bu. İlçeler de belli. Başakşehir, Kayabaşı, Hoşdere ve Ayazma mevkileri ile Tuzla ve Silivri'de 6 bin 300 konut, 5 farklı projeyle yapılacak" şeklinde konuştu.

388 TL'den 50 bin sosyal konut
Cumhurbaşkanı ve Çevre ve Şehircilik Bakanı tarafından sosyal konut projesi olarak tanıtılan 50 bin konut satışı için süreci başladı. 19 Nisan tarihine kadar başvuruları alınacak TOKİ sosyal konutları için kura çekilişi yapılacak. 2+1 ve 3+1 konutları satışa sunacak olan TOKİ, bu hususta bazı şartlar bulunacak.

İstanbul için 6 bin 300 konutluk proje üretecek TOKİ'nin konutları Tuzla, Başakşehir ve Silivri'de yer alacak. 2+1 sosyal konutlar için fiyatlar 116 bin liradan, 3+1 evler için ise 170 bin liradan başlayacak.

Türkiye'nin 67 ilinde inşa edilecek projeler için başvuru şartları belli oldu. 20 yıl vade ile satışı gerçekleştirilecek olan konutlar için taksit tutarları ise 2+1 için 388, 3+1 için ise 759 liradan başlıyor.

Başvuru şartları
50 bin yeni sosyal konut projesinde yar alan konutlar 2+1 ve 3+1 olarak dizayn edilecek. Başvurular, Halk Bankası ve Ziraat Bankası’nın yetkili şubelerinden alınacak. 2+1 konutların başvuru bedeli 500 lira, 3+1 konutların 1000 lira olacak.

Kura çekilişi
Başvuruları alınacak konutların ihalesi düzenlenecek satış fiyatlar açıklanacak. Başvuru sahipleri arasında TOKİ tarafından ilan edilecek tarihte ‘Hak Sahibi Belirleme’ kurası çekilecek. Satışa çıkan konutlar için kura çekilişi yapılması halinde kura yeri ve saati TOKİ’nin internet sayfasında açıklanacak.

TOKİ'nin İstanbul konutları nerede?
TOKİ’nin 50 bin konutluk sosyal konut hamlesi kapsamında en çok proje İstanbul'da gerçekleşecek. İstanbul’da 5 projede toplam 6 bin 300 konut inşa edilecek. İstanbul’daki konutların gerçekleştirileceği yerler şu şekilde:
- Tuzla Aydınlı
- Başakşehir Ayazma
- Silivri Alipaşa
- Başakşehir Hoşdere
- Başakşehir Kayabaşı

TOKİ'den ev alma şartları
- TC vatandaşı olmak,
- 2+1 konutlara başvuracakların projenin bulunduğu ilçede en az 1 yıl ikamet etmesi,
- TOKİ’den daha önce konut satın almamış olmak ve TOKİ’den konut kredisi kullanmamış olmak,
- Kendisine eşine ve velayeti altındaki çocuklara ait evi olmamak (Tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç)
- Aylık hane halkı gelirinin en fazla net 4 bin 500 lira, İstanbul’da ise en fazla net 4 bin 800 lira olması (3+1 konutlarda gelir şartı yok),
- 2+1 konutlara başvuranlarda 25, 3+1 konutlara başvuranlarda ise 18 yaşını tamamlamış olması şartları aranıyor,
- Bir hane halkı adına tek başvuru yapılabilir. Kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocuklarının adına yalnızca bir başvuru yapılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/toki-50-bin-konut-projesine-bir-gunde-5-bin-basvuru_171141.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!