Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

TOKİ'ye Yer Açmak için 200 Zeytin Ağacı Söküldü

Aydın Bozdoğan Belediyesi, Yenice Mahallesi’nde TOKİ'ye yer açmak için 200 zeytin ağacını söktü. Belediye Başkanı Ufuk Altıntaş, "Bu ağaçları sökmek için gerekli izinleri aldık. Söktüğümüz ağaçları da belediyemizin başka bir arsasına dikiyoruz." dedi.

yapi.com.tr
TOKİ'ye Yer Açmak için 200 Zeytin Ağacı Söküldü

Hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasakları sırasında, Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde toplu konut yapacak olan TOKİ için 200’e yakın zeytin ağacının sökülmesi yurttaşları isyan ettirdi. Aydın’ın Bozdoğan ilçesine bağlı Yenice Mahallesi'nde Bozdoğan Belediyesi’ne ait arazide bulunan yaklaşık 200 zeytin ağacı önce budandı, daha sonra iş makinaları ile köklerinden söküldü.

BirGün’de yer alan Anka kaynaklı habere göre; zeytin ağaçlarının kesilmesine tepki gösteren yurttaşlar; “Burada hazır yetişmiş 25-30 senelik zeytin ağaçlarını kestiler. Hiç mi vicdanları sızlamadı. Bir zeytin ağacı kaç senede yetişiyor? Zeytin ağaçları kanunen korunuyor. Vatandaş bir zeytin ağacını kesemiyorken, belediye bir günde 200'e yakın ağacı önce kesti sonra yerinden söktü” ifadelerini kullandı.

Bozdoğan'ın AKP'li Belediye Başkanı Ufuk Altıntaş, yaptığı açıklamada, bölgede TOKİ konutlarının yapılacağını söyledi. Altıntaş; “İlçemiz Yenice mevkiinde TOKİ projemiz var. Belediye olarak kurumlardan gerekli izinlerimizi aldık. Zeytin ağaçlarını kesmiyoruz. Oradan söktüğümüz ağaçları belediyemizin başka bir arsasına dikim yapıyoruz. Başka ne amacımız olabilir ki biz ağaçları keselim.” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tokiye-yer-acmak-icin-200-zeytin-agaci-sokuldu_184947.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!