Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Tophane'de Nargileci İsyanı

Tophane'deki nargile kafelerin boşaltılması için 28 Nisan'a kadar süre verildi. Ancak henüz taşınacak yer bulamayan işletmeciler isyanda.

yapi.com.tr
Tophane'de Nargileci İsyanı

Galataport ihalesi kapsamında yıkılacak olan nargile kafelere 'Boşaltın' uyarısı yapıldı. Geçen hafta gönderilen uyarı metninde yer alan bilgilere göre nargile kafe işletmecilerine 28 Nisan’a kadar süre verildi. Ancak 24 günlük süre, nargile kafe işletmecilerinin tepkisine yol açtı. Bölgede bulunan yaklaşık 15 nargile kafe işletmecisi, verilen sürenin az olduğunu belirterek itiraz etmeye başladı. Radikal Gazetesi'nden Ahmet Can'ın haberine göre işletmeciler, nargile kafelerin boşaltılması için en az 90 gün süreye ihtiyaç duyduklarını söylüyor. İsmini açıklamak istemeyen bir nargile kafe işletmecisi ise taşınabilmek için henüz yeni bir yer bulamadıklarını, bu sürecin 24 günde tamamlanamayacağını ifade etti.

1200 metrelik sahil şeridi

Galataport olarak bilinen ve Karaköy’den Tophane’ye kadar uzanan 1200 metrelik sahil şeridini kapsayan İstanbul Salıpazarı Liman Sahası için geçen yıl ihale yapılmıştı. 30 yıllık işletme için düzenlenen ihalede açık arttırmadan önce yapılan yazılı turlarda Polimeks-Folkart-Sembol Ortak Girişim Grubu ile Torunlar GYO elenmişti. İhaleye katılan üç firma arasında kısa bir açık arttırma yapılmış ve bu yarışı 702 milyon dolarla Doğuş Holding kazanmıştı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tophanede-nargileci-isyani_119027.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!