Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Torunlar GYO, SPK ve İMKB'ye Başvurdu

Alışveriş merkezi odaklı gayrimenkul yatırım ortaklığı Torunlar GYO, hisselerinin yüzde 25,16'sını halka arz etmek üzere Sermaye piyasası Kurulu (SPK) ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na (İMKB) başvurdu. Torunlar GYO'nun halka arzına İş Yatırım aracılık edecek.

yapi.com.tr / AA
Torunlar GYO, SPK ve İMKB'ye Başvurdu

Alışveriş merkezi odaklı gayrimenkul yatırım ortaklığı Torunlar GYO, hisselerinin yüzde 25,16'sını halka arz etmek üzere Sermaye piyasası Kurulu (SPK) ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na (İMKB) başvurdu. Torunlar GYO'nun halka arzına İş Yatırım aracılık edecek. Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, şirketin halka arz sürecine ilişkin düzenlenen basın toplantısında, halka arz için SPK ve İMKB'ye başvurarak süreci başlattıklarını, mutlu ve heyecanlı olduklarını söyledi. Torunlar'ın 50 yıla yakın geçmişi bulunan, Türkiye'de gıda ağırlıklı bilinen bir şirket olduğunu belirten Torun, 1996 yılında gayrimenkul alanına girmeyi karar verdiklerini anlattı.
    
Torunlar GYO'nun bugüne kadar hayata geçirdiği Zafer Plaza, Ankamall, Deepo Outlet, Korupark gibi projelerini hatırlatan Torun, kriz dönemlerinde de devam ettirdikleri yatırımlarını, önümüzdeki dönemlerde de sürdüreceklerini bildirdi. Türkiye gibi krizlerin, bürokrasinin olduğu bir ülkede projeleri hayata geçirmenin kolay olmadığını ifade eden Torun, daima çok çalıştıklarını, tevazuyu elden bırakmadıklarını, Türkiye için önemli projelere imza attıklarını dile getirdi. Torun, başarılarını artık yatırımcılarla paylaşmanın zamanının geldiğini düşündüklerini ve halka arz sürecini başlattıklarını belirterek, ''Toplamda 2 milyar 640 milyon liralık portföy değeri olan proje grubundan bahsediyoruz. Gerçekten küçümsenmeyecek büyüklük. Ulusal ve uluslararası yatırımcılar için büyük bir ölçek'' dedi.
    
Torunlar GYO'nun yatırımlarının yüzde 89'unun AVM'lerden oluştuğunu, bu yönüyle diğer GYO'lardan ayrıştığını anlatan Torun, şirket portföyünün yüzde 60'ının da gerçekleşmiş projelerden meydana geldiğini söyledi. Aziz Torun, halka arzdan elde edecekleri kaynaklarla yatırımlara devam edeceklerini belirterek, ''Önümüzdeki 3 yıl içinde 800 milyon lira yatırım yapmayı hedefliyoruz'' dedi.
    
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Torun, Torunlar GYO'nun büyüklüğüyle, özellikleriyle farklı bir yapıya sahip olduğunu, hisselerinin büyük bölümünü yabancı yatırımcılara ve fonlara satmayı planladıklarını, halka arzın ilgi göreceğini düşündüklerini söyledi. Bundan sonraki sürecin kendilerinin dışında gelişeceğini anlatan Torun, konjonktürel olarak olağanüstü şartlar olmadığı takdirde yıl sonundan önce halka arzın gerçekleşmesini beklediklerini ifade etti.
    
Torun, bir soru üzerine, Torunlar GYO'nun, halka arz düşünen Emlak GYO ile farklı kulvarda olduğunun altını çizerek, ''Elimizdeki arsaları değil gerçekleştirdiğimiz projeleri portföye koyarak halka arz oluyoruz. Özellikle temettü beklentisi olan yatırımcıların bizi tercih edeceğini düşünüyoruz. Piyasa herkese yetecek kadar büyük'' diye konuştu. Torun, temettüye ilişkin bir soru üzerine de, şirketin her yıl karının yüzde 50'sini temettü olarak dağıtmayı planladığını bildirdi. Aziz Torun, portföy değeri 2 milyar 640 milyon liralık bir şirketin yüzde 25'ini halka arz ettiklerini hatırlatarak, halka arzdan elde edilecek gelirin de bu ölçekte olabileceğini söyledi.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
ETİKETLER: gayrimenkul firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/torunlar-gyo-spk-ve-imkbye-basvurdu_82357.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!