Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Trabzon'da AK Parti'nin Rakibi CHP Değil, Canalioğlu

Türkiye'nin kentleşme serüveni, ne yazık ki birbirine benzeyen şehirler doğurdu. Tabelaları kaldırsanız birçok vilayeti diğerinden ayırmak zorlaşır. Yerel özellikler maalesef beton yığınlarına direnemiyor. İletişim çağı, insanların davranış kalıplarını ve tüketim alışkanlıklarını da benzeştiriyor. Yemekten kıyafete kadar hızlı bir aynılaşma söz

Zaman Gazetesi
Trabzon'da AK Parti'nin Rakibi CHP Değil, Canalioğlu

/P>

AK Parti, kadın adayla 'bir ilk' peşinde

Yerel seçim Ordu'da farklı yankılanıyor. Neredeyse halkın konuştuğu tek şey fındık. Toprak Mahsulleri Ofisi'nin ürün bedellerini geciktirmesi tepkiye yol açmış. Bölge ekonomisi yüzde 80 oranında fındığa bağlı olduğu için mesele hayati önem taşıyor. Yılların biriktirdiği problemi bir çırpıda çözmek mümkün değil. Ancak Vali Ali Kaban, son derece önemli bir rapor hazırlamış. Somut öneriler içeren fındık raporu, problemi temelden çözebilecek mahiyette. Halkın derdiyle bire bir ilgilenen Kaban, vatandaşın gönlünü kazanmış.

Karadeniz'in incisi Ordu, aslında son yılları çok kazançlı geçirmemiş. Duraklama dönemini yaşamış desek yanlış olmaz. Yaklaşık 30 yıldan beri sürekli muhalefet partilerinin adayları seçimi kazanmış. Dolayısıyla Ordulular, yerel yönetimden hak ettiği hizmeti alamamış. Aslında mevcut belediye başkanı, son derece güler yüzlü bir siyasetçi. DSP'li Seyit Torun'un insani özellikleri takdir topluyor. Ancak 5 yıllık icraatı, şehrin ihtiyaçlarının gerisinde. Ordu, maalesef çarpık kentleşmeye yenik düşüyor. Şehirde ciddi bir trafik problemi var, keza çöp sorunu çözülmeyi bekliyor.

DSP'li Seyit Torun'un en büyük rakibi, AK Parti'nin Türkiye'deki tek kadın adayı Ayşe Bahar Çebi. Yıllarca belediye başkan yardımcılığı yapmış, deneyimli bir isim. Şehircilik konusunda dünyadaki gelişmeleri yakından izliyor, bugüne kadar 42 ülke gezmiş. Özellikle kadınlar ve gençlerden destek görüyor. 29 Mart'tan galip çıkacağını savunurken, "İnsanların gözlerindeki ışığı gördüm." diyor. Hükümetten alacağı destekle Ordu'yu kısa sürede şantiyeye çevireceğini belirtiyor. Köprülü kavşaklar, çöp depolama tesisleri, turizm yatırımları, imalat sanayiini geliştirmek gibi bir dizi projesi var.

Ordu'daki seçim DSP ile AK Parti arasında geçeceğe benziyor. CHP'nin adayı Kenan Çebi, MHP'li eski hakem Ali Aydın ve SP adayı Mustafa Tomak da sürpriz yapmak için hummalı bir çalışma yürütüyor.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/haberler/trabzonda-ak-partinin-rakibi-chp-degil-canalioglu_67334.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!