Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Trakya Elektrik Dağıtım AŞ'de Hisse Devri

Trakya Elektrik Dağıtım AŞ'nin (TREDAŞ) IC İbrahim Çeçen Holding'e hisse devri sözleşmesi, düzenlenen törenle imzalandı. Özelleştirmelerin enerji sektöründe liberalleşme politikasının önemli parçalarından biri olduğunu kaydeden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bu konuda pozitif tutumlarını devam ettireceklerini vurguladı.

yapi.com.tr / AA
Trakya Elektrik Dağıtım AŞ'de Hisse Devri

Foto: Cem Öksüz (AA)

Trakya Elektrik Dağıtım AŞ'nin (TREDAŞ) IC İbrahim Çeçen Holding'e hisse devri sözleşmesi, düzenlenen törenle imzalandı. Özelleştirmelerin enerji sektöründe liberalleşme politikasının önemli parçalarından biri olduğunu kaydeden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bu konuda pozitif tutumlarını devam ettireceklerini vurguladı. Özelleştirmelere destek veren finans dünyasını da tebrik eden Enerji Bakanı, finans sektörünün enerji sektörüne katkı koymaya devam edeceğine inandığını kaydetti.

Enerji yatırımcılarına tavsiye
    
Kamunun elinde olan üretim ve dağıtım şirketlerinin özel sektöre devredildiğini ve bu alanda özel sektörün payının giderek arttığına işaret eden Yıldız, dağıtım özelleştirmeleriyle ilgili şunları söyledi:
    
''Teminatlarını yakan arkadaşlarımız da var. Onların tercihine saygı duyuyoruz. Buradan özel sektöre bir sözümüz olacak; bu fiyatları verirken, dövizle verdikleri fiyatların aslında TL karşılığında bir işletme kısmının olduğunu mutlaka biliyorlar. Hiçbir zaman, 'yüksek veya düşük verdiniz' yorumlarını yapmak bize düşmez. Hukuk sınırları içerisinde verilen teklifler değerlendirilir ve sonuçlar kamuoyu ile paylaşılır. Şeffaf bir şekilde yapılan ihale süreci sonuçlanıncaya kadar, bir kısmı iki gün öncesinde sonlandı, tekrar ihaleye çıkılacak. Bir kısmının ihale süreci devam ediyor. O açıdan özel sektörün mutlaka hesabını yaparken müdebbir bir tüccar gibi yapacağına inanıyorum. Teminat mektubundan tutun bütün işlenme masraflarına varıncaya kadar her birinin irili ufaklı bir bedeli olacağını mutlaka biliyorlardır''.


    
İbrahim Çeçen: Enerji sektöründe hem üretimde hem de dağıtımda olmak istiyoruz
    
Törende konuşan IC İbrahim Çeçen Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen de, 1969 yılında başlattıkları ticaret hayatlarının 4 büyük sektörde devam ettirdiklerini söyledi. Ana sektörlerinin inşaat olduğunu kaydeden Çeçen, inşaat şirketlerinin 2010 verilerine göre 500 büyük sanayi şirketi içerisinde 85. sırada, kendi sektöründe ise 5. sırada yer aldığını dile getirdi. 1994 yılında başladıkları turizm sektöründe ise şu anda 3 bin yatak kapasitesine ulaştıklarını belirten İbrahim Çeçen, bu yılın sonunda İstanbul'da 2 bin yatak kapasiteli bir oteli bitireceklerini, 2015 yılına kadar hedeflerinin ise 8 bin yatak kapasitesine ulaşmak olduğunu bildirdi.
    
Hava limanları, deniz limanları ve yat limanları işletmeciliği faaliyetini de sürdürdüklerini anlatan Çeçen, enerji sektörüne ise 1998 yılında adım attıklarını kaydetti. Enerji sektöründe hem üretimde hem de dağıtımda olmak istediklerini kaydeden Çeçen, TREDAŞ'la ilgili olarak, ''43 yıldır bu işleri yapıyorum hiç teminat mektubu yakmadım. 10 milyon dolarlık teminat mektubuna kıyamadığım için bunu alıyorum'' dedi.

Kriz döneminde para bulmanın kolay olmadığını anlatan Çeçen, TREDAŞ'ı almak için finans sağlayan Garanti Bankası, İş Bankası ve Vakıfbank yöneticilerine çok teşekkür etti. Çeçen, ''Bu kadar büyük borçlanma tamamen ülkemizin, hükümetimiz sağladığı istikrar ve güven ortamında mümkün olmuştur. Bugün komşu ülkeler bu parayı bulmak için çok şey yapabilirler. Bu, tamamen ülkemizin sağladığı güven ortamından kaynaklanmaktadır'' diye konuştu.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
ETİKETLER: firma kurum enerji
http://www.yapi.com.tr/haberler/trakya-elektrik-dagitim-asde-hisse-devri_90299.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!