Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Trump Towers İstanbul'da Satışlar Başladı

Trump Organizasyon İş Geliştirme ve Stratejik Yatırımlar Başkan Yardımcısı Ivanka Trump, Trump Towers İstanbul projesinin yüzde 45'inin resmi satışa başlanmadan satılmış olmasını, Avrupa'daki ilk projelerinde Türkiye'yi seçmelerinin ne kadar doğru olduğunun kanıtı olarak değerlendirdi.

Referans Gazetesi
Trump Towers İstanbul'da Satışlar Başladı

br />
Trump, projede kendisinin de bir evi olduğunu ve daha önceden yine müşterileri olan bir kişinin de 5,5 milyon dolarlık bir "penthouse" aldığını belirterek, diğer müşterilerinin isimlerini açıklayamayacağını söyledi. Dairelerin metrekare fiyatlarının 6 bin 500 dolar olduğunu anlatan Trump, evlerin satış fiyatlarının ise 500 bin dolar ile 5,5 milyon dolar arasında değiştiğini ifade etti. Diğer projelerinde "yabancı" ağırlığının fazla olduğunu, ancak Trump Towers İstanbul'daki müşterilerinin çoğunluğunun Türk olduğunu anlatan Trump, "Hatta Türk olan müşterilerimizin bir kısmı şu anda ABD'de yaşayan ve İstanbul'da ev sahibi olmak isteyenler... Yani bir anlamda geriye dönüş projesi oldu" dedi. Trump, resmi satıştan önce yüzde 45'lik satış oranıyla, diğer projelerinde karşılaşmadıklarını belirterek, bu durumu müşterilerinin, Avrupa'ya girişlerini anlamış olmasına bağladı.

Girdikleri her pazarda, o pazarın tüm lüks projelerini incelediklerini ve İstanbul'da da bu projelerin bir adım ötesine geçmeye çalıştıklarını dile getiren Trump, "Buradaki projelerin bir çoğu uluslararası destek sağlayamıyor. Ancak müşterilerimize 'Trump Card'la tüm dünyada bir çok olanak sağlayabileceğiz" dedi. Trump, diğer bir soru üzerine ise, Doğan Grubu ile çalışmaktan çok mutlu olduklarını vurgulayarak, "Bugüne kadar çalıştığımız en iyi ortaklardan biri. Sanırım daha iyi olamazdı" dedi.
 
'Yeşil İnşaat'la arkadaşlık dışında bir ilişkimiz yok'

Projenin yatırımcısı olan Doğan Grubu şirketlerinden Ortadoğu Otomotiv'in Yönetim Kurulu Üyesi ve İnşaatın yapımını sürdüren D-Yapı'nın Genel Müdürü İlder Tokcan da, projeye her geçen gün yeni bir şey eklediklerini söyledi. Bu kapsamda bir "Özel Tasarım Ofisi" kurduklarını anlatan Tokcan, bu ofiste Trump Towers İstanbul'dan daire alan müşterilerinin iç dekorasyon ve mobilyayla ilgili çalışmalar yapıp kendilerine bir proje sunacaklarını ifade etti.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Tokcan, Taşyapı İnşaat'la aslında çok iyi çalışmalar yaptıklarını, ancak ekonomik koşulların değişmesiyle, krizin getirdiği sıkıntılarla bu birlikteliği sonlandırdıklarını belirtti. Yeşil İnşaat ile ilgili diğer bir soru üzerine de Tokcan, şunları söyledi: "Yeşil İnşaat'ın Trump Towers İstanbul projesinde hiçbir zaman ortaklığı olmadı ve şu anda da yok. Ortaklığı olmadığı gibi burada markası da yok. Şunu söylemeliyim ki biz onları değil, onlar bizi kullanıyor. Bu yönde bazı haberler çıktı. Aslında bunları yalanlayacaktık ama arada arkadaşlık ilişkimiz var. Kendilerinin, bu haberlerin önüne geçmesini bekledik. Uzun zamandır da kendilerine bu konuyu söylemek istiyordum aslında ama ulaşamadım. Yani Yeşil İnşaat'la arkadaşlık dışında hiçbir ilişkimiz yok.
Hatta Trump'ın da burada yatırım anlamında bir ortaklığı yok. Projeyi biz yapıyoruz. Trump'ın deneyimlerinden, know-how'ından yararlanıyoruz. Bize çok şey öğrettiler. Yatırım anlamında bir ortaklığımız yok ama proje bittikten sonra burayı Trump işletecek. Biz işletmesinde olmayabiliriz."
 

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/haberler/trump-towers-istanbulda-satislar-basladi_74625.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!