Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Tüm Haklarımız Elimizden Alınıyor

Zonguldak'ın Kilimli İlçesi Çatalağzı Beldesi'nde 1.5 yıl önce özelleştirilen Çatalağzı Termik Santrali'nde (ÇATES) çalışan 138 taşeron işçi, kadrolu işe alınmadıkları gerekçesiyle santral önünde eylem başlattı.

yapı.com.tr
Tüm Haklarımız Elimizden Alınıyor

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nca özelleştirilerek Aralık 2014’de Bereket Grubu'na ait Elsan Elektrik Gereçleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye devredilen ÇATES'te çalışan 138 taşeron işçi, kadrolu olarak çalışmak ve ücretlerinde iyileştirme yapılmadığı gerekçesiyle akşam saatlerinde eylem başlattı. İşçiler, santral önünde ateş yakarak taleplerinin yerine getirilmesi için beklemeye başladı.

Geçen yıl yaptıkları eylem sonrası 950 lira olan ücretlerini 1350 liraya çıkartmayı başaran işçiler, diğer talepleri olan kadro ve çalışma şartlarındaki iyileştirmeler hakkında verilen sözlerin tutulmadığını söylediler. Santralde taşeron işçi olarak çalışan Cumayanı Mahallesi Muhtarı İbrahim Cinoğlu, yıllardır santralde emek veren işçiler olarak biran önce kadroya alınmak istediklerini söyledi. Çoğu arkadaşının evine haciz geldiğini, borçlarını ödeyemez durumda olduğunu ifade eden Cinoğlu, şöyle dedi: "Biz burada yaşayan burada çalışan insanlar olarak hak ettiğimizi almak istiyoruz. Son 3 aydır maaşlarımızı alamadık. Bu ay verilen maaşları da alamadık. Yaşadığımız yörede bulunan santralin kadrosuna girmek istiyoruz. Artık taşerondan sıkıldık, boğulduk. Önümüzdeki süreçte taşeronla devam edemeyiz. Tüm haklarımız elimizden alınıyor. Tazminatlarımızı alamıyoruz, yıllık izinlerimize çıkamıyoruz. Kamuda çalışan işçilerin hakları veriliyor. Aynı haklara bizde sahip olmak istiyoruz."

http://www.yapi.com.tr/haberler/tum-haklarimiz-elimizden-aliniyor_143234.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!