Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

38 Yıllık Rüya Gerçek Oluyor

Tünelin Ucunda Işık Göründü

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 29 Ekim’de tamamlanması planlanan Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının işletmeye alınmasıyla İstanbul ile Ankara arasındaki mesafenin 3 saatte alınabileceğini belirtti.

yapi.com.tr
Tünelin Ucunda Işık Göründü

Yıldırım, Ankara-İstanbul YHT hattındaki Bozüyük Akpınar-İçköy’de bulunan en uzun tünelindeki son delme işleminin gerçekleştirilmesi dolayısıyla düzenlenen törene katıldı. Baret takan, fosforlu iş yeleği giyen Bakan Yıldırım, buradaki konuşmasında, hem Marmaray hem de Ankara-İstanbul YHT hattı şantiyelerini yerinde incelediğini anlattı.

En uzun tünel

Tünellerden en uzununu ışıkla buluşturduklarını belirten Yıldırım, tünelin 4 bin 100 metre uzunluğunda olduğunu bildirdi. Yıldırım, 29 Ekim’de tamamlanması planlanan hattın işletmeye alınmasıyla Osmanlı’nın başkenti İstanbul ile Ankara arasındaki mesafenin 3 saatte alınabileceğini, böylece iki il arasında demiryolu ile seyahat edenlerin oranının yüzde 10’dan yüzde 78’e çıkmasının beklendiğini vurguladı.

Heyecan da stres artırıyor

“Heyecanımız da stresimiz de artıyor. Bu tür dev projelerde beklenmedik olaylar, sürprizler meydana gelebiliyor. Onun için arkadaşlarımız dikkatli çalışıyor” diyen Yıldırım, projenin iki etap olarak planlandığını, ilk etap içerisinde yer alan 221 kilometre uzunluğundaki Sincan-Eskişehir YHT hattının 2009 yılında işletmeye açıldığını anımsattı. 30 kilometre uzunluğundaki Eskişehir-İnönü kesiminde sertifikasyon aşamasına gelindiğini anlatan Yıldırım, İnönü-Vezirhan ve Vezirhan-Köseköy kesimlerinde ise altyapının yüzde 96’sının tamamlandığını kaydetti.

Planlandığı gibi gidiyor

Yıldırım, hatta yapılan çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: “Tünel inşaatlarında yüzde 99, viyadük inşaatlarında yüzde 98, kazı ve dolgu işlerinde yüzde 92, üst yapı ve elektromekanik işlerinde yüzde 30 seviyesinde gerçekleşme sağlandı. Bu kesimde 35 bin metre tünel açılmış ve 10 bin metre viyadük şu ana kadar bitirildi. 3 kilometrelik Bolu Dağı Tüneli bile 10 yılda tamamlandı. Bugüne kadar 6 milyon metreküp dolgu gerçekleştirildi. Güzergahta 150 menfez, 42 altgeçit, 13 üst geçit tamamlandı. Her taraf sanat yapılarıyla dolu. Bugüne kadar üst yapı 52 bin metre çift hat, 104 bin metre tek hat ray paneli serildi. 1657 katener direği dikildi. Proje kapsamında 2 bin 550 kişi istihdam edildi. Hattın 73 kilometrelik kısmı üst yapıya teslim edildi. Bu büyük projede çalışmalar planlandığı şekilde devam ediyor.”

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/tunelin-ucunda-isik-gorundu_107908.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!