Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Türel: Yatırım Rekoru Kırdık

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Türkiye İl Genel Meclisi Üyeleri Derneği Eğitim Semineri'ne katıldı. Antalya’da yatırım rekoru kırdıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Sadece son 6 ayda açılışa hazır hale gelen 33 tesisimiz için belediye kaynağı olarak harcadığımız bütçe yaklaşık 330 milyon lira” dedi.

yapi.com.tr
Türel: Yatırım Rekoru Kırdık

Türkiye İl Genel Meclisi Üyeleri Derneği Eğitim Semineri Antalya’da yapıldı. Seminere, Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de katıldı. 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunu’nun değerlendirildiği seminerin açılışında konuşan Başkan Türel, Antalya’nın hızla değiştiğini, şehre dışardan gelenlerin bunu daha iyi hissettiğini ifade etti. Sadece EXPO 2016 alanı içine hükümet tarafından yapılan yatırımın 2 milyar lira olduğunu vurgulayan Türel, EXPO’yu destekleyen raylı sistem, dere ıslahı, yollar gibi yan unsurlarla toplam 10 katrilyonluk bir yatırım gerçekleştiğini kaydetti. Türel, EXPO’nun Türkiye’nin en yüksek bütçeli projelerinden biri olduğunu ifade etti.

330 milyonluk dev yatırım

Büyükşehir Belediyesi olarak Antalya’da geçmişe göre yatırım rekoru kırdıklarını dile getiren Başkan Menderes Türel, şunları aktardı: “Sadece son 6 ayda Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak 33 tesisi açılışa hazır getirmişiz. Bunlara sadece Büyükşehir Belediyesi kaynağı olarak harcadığımız bütçe 330 milyon. Bir yatırım rekoru. EXPO, G-20 gibi organizasyonlara hükümetimiz önemli destekler verdi, bu organizasyonlar tabiki katkı sağladı; ama biz de elimizi taşın altına koyduk. Hükümetimizin bu projeler için Büyükşehir Belediyesi’ne ayırdığı kaynak 75 milyon lira iken, bizim harcadığımız bütçe 330 milyonu buldu. Böylesine büyük bir değişim, elbette bir şehir için çok önemli.”

Büyükşehir Yasası

Konuşmasında mimarları arasında olduğu Büyükşehir Yasası’na da ayrı bir parantez açan Başkan Türel, hiçbir kanunun mükemmel olamayacağını belirterek, “Bu yüzden meclislerimiz var. Meclislerimiz kanunlarımız yürürlüğe girdikten sonra onların eksikliklerini kapatmaya, yanlışlıklar varsa dönmeye yarar. Büyükşehir Yasası da yüzde 100 mükemmeldir deme şanmışız yok. Uygulamadaki eksiklikleri gördükçe elbette gidermeye çalışacağız. Büyükşehir Yasası’ndaki aksaklıkların giderilmesi için Ankara’da çalışmalar sürüyor” dedi.

Sadece köy yollarına 12 misli yatırım

Büyükşehir Kanunu’nun iyi taraflarını görülmesi gerektiğine dikkat çeken Türel, şöyle konuştu: “Büyükşehir Yasası ile geçmişte il özel idareleri kanalıyla yapılan hizmetlere daha ciddi bir artış görmekteyiz. Örneğin Antalya’da 2013 yılındaki İl Özel İdaresi yatırım bütçesi 10 milyon liraydı. Antalya’nın 539 köyüne hizmet için kullanılıyordu. Fakat Büyükşehir Kanunu’yla Büyükşehir Belediyesi olarak, sadece bu sene geçmişte 10 milyon lira harcanan bu köylere sadece yol yatırımı olarak 120 milyon harcamışız. 12 misli yatırım yapmışız. İçme suyu, kanalizasyon, arıtma, kilit taş, çocuk bahçeleri, bunlar dahil değil.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/turel-yatirim-rekoru-kirdik_151386.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!