Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Turizmde Yeni Hedef Dünya 5'inciliği"

Türkiye'nin en çok ziyaret edilen 7'nci, turizm gelirlerinde ise 9'uncu ülke konumunda olduğunu kaydeden Swissotel The Bosphorus Genel Müdürü Gerhard Struger, yeni hedefin ise dünya 5'inciliği olduğunu belirtti. Struger, 2011'de Türkiye'yi 30 milyonun üzerinde turistin ziyaret ettiğini de hatırlattı.

yapi.com.tr
"Turizmde Yeni Hedef Dünya 5'inciliği"

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER)'in gerçekleştirdiği Sektör Toplantıları'nın ikincisi; "Turizm Yatırımları" başlığı altında 05 Ocak 2012 tarihinde Point Otel'de gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Swissotel The Bosphorus Genel Müdürü Gerhard Struger, Türkiye'nin en çok ziyaret edilen 7'nci, turizm gelirlerinde ise 9'uncu ülke konumunda olduğunu kaydetti ve yeni hedefin ise dünya 5'inciliği olduğunu belirtti. Struger, 2011'de Türkiye'yi 30 milyonun üzerinde turistin ziyaret ettiğini de hatırlattı.

Erken rezervasyonda yüzde 50 artış

Gastronomi, SPA ve sağlık turizmi açısından önemli bir bölge olarak görülen Türkiye'nin, sezonluk turizm açısından da büyümeyi sürdürdüğünü kaydeden Struger, erken rezervasyonda 2009'dan bu yana yüzde 50 artış olduğuna da vurgu yaptı. Struger, İstanbul'daki otel yatırımlarında, Anadolu Yakası'ndaki ve Beyoğlu bölgesindeki yoğunluğa da dikkat çekti.
Kongre turizminde de önemli gelişmeler kaydedildiğini anlatan Struger, İstanbul'un dünya kongrelerini ağırlama potansiyeli bakımından, bir yılda 17'nci sıradan 7'nci sıraya yükseldiğini söyledi.

2012'de 1 milyar insan seyahat edecek

Dünyada turizmin gelecek 20 yılının analizini de yapan Struger, 2012'de 1 milyar insanın seyahat edeceğini, 2030'da ise bu rakamın 1.8 milyara ulaşmasının beklendiğini vurguladı. Struger, 2030'a kadar dünya turizminin yıllık yüzde 3.3 artacağını ve her yıl bu rakama 43 milyon insanın ekleneceğini belirtti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turizmde-yeni-hedef-dunya-5inciligi_96812.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!