Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türkiye 2008 Yılını da Kurak Geçirdi

Ekim-Ağustos arasındaki 11 ayda mevsim normallerine göre yağışlar yüzde 15.9 azaldı. Ağustos ayı da yağışsız geçti. Geçen yıl ağustos ayına göre yağışlardaki azalma yüzde 54.7 oldu. Ancak Devlet Su İşleri'ne göre barajlarda sorun yok, Meteoroloji Genel Müdürlüğü de "Yağışlar kış aylarında mevsim normallerinde olacak" açıklamasını yaptı.

CNN Türk
Türkiye 2008 Yılını da Kurak Geçirdi

Ekim-Ağustos arasındaki 11 ayda mevsim normallerine göre yağışlar yüzde 15.9 azaldı. Ağustos ayı da yağışsız geçti. Geçen yıl ağustos ayına göre yağışlardaki azalma yüzde 54.7 oldu. Ancak Devlet Su İşleri'ne göre barajlarda sorun yok,  Meteoroloji Genel Müdürlüğü de "Yağışlar kış aylarında mevsim normallerinde olacak" açıklamasını yaptı.

Her yaz yağmur bekleniyor, ancak beklenen yağış bir türlü gelmiyor. Değerler mevsim normallerinin altında kalırken, Ağustos 2008'in tablosu da bunu kanıtlıyor. Ağustosta yağışlar mevsim normallerine göre yüzde 35.3 azaldı. 2007 Ağustos ayına göre ise neredeyse yarı yarıya daha az yağmur yağdı, yağışlar yüzde 54.7 azaldı. Kuraklık en çok Karadeniz, Marmara ve İç Anadolu'yu vurdu. Geçen yıl ağustos ayına göre yağışlar bu yıl Karadeniz'de yüzde 73, Marmara'da ise yüzde 54 oranında azaldı. İç Anadolu'da düşüş yüzde 43, Doğu Anadolu'da ise yüzde 28 oldu.

Sadece aylık değil, 11 aylık değerler de iç açıcı değil. 1 Ekim 2007-31 Ağustos 2008 tarihleri arasında, yani 11 ayda, yağışlar mevsim normallerine göre yüzde 15.9 azaldı. 7 bölgenin 6'sında yağış oranları düştü.

Sadece Karadeniz Bölgesi'nde yağışlar yüzde 1.9 oranında arttı. Ancak Güneydoğu Anadolu'da yüzde 48.4, Doğu Anadolu'da yüzde 21.3, Ege'de yüzde 18.7, Marmara'da da yüzde 12 azaldı. Yağışlar azaldı, büyükşehirlerin su havzaları alarm veriyor. İstanbul'u besleyen Melen havzası gibi. Ancak DSİ'ye göre özellikle İstanbul ve Ankara'nın barajlarında su sıkıntısı yok. Kış aylarında Türkiye susuz kalmayacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, yağışlar kış aylarında mevsim normallerinde olacak. Hatta bazı bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde yağış bekleniyor. DSİ İşletme ve Bakım Dairesi Başkanı Ahmet Fikret Kasalak, "İstanbul'da hiç yağış olmasa da 3 ay yetecek kadar su var, Ankara'nın barajlarında ise 5-6 ay yetecek kadar su var" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiye-2008-yilini-da-kurak-gecirdi_63663.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!