Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Türkiye, Dünyada Kullanılan Bor Miktarının % 70'ini Karşılıyor"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, dünyada kullanılan bor miktarının 2 milyon ton olduğunu belirterek, "Türkiye, bu oranın yaklaşık yüzde 70'ini üretiyor. Parasal olarak da yarıdan fazlasını Türkiye karşılıyor ama stratejik önemi daha kıymetli" dedi.

yapı.com.tr/AA
"Türkiye, Dünyada Kullanılan Bor Miktarının % 70'ini Karşılıyor"

Acıgöl ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Boren Bor Optik'i ziyaret eden Alaboyun, yetkililerden fabrika hakkında bilgi aldı.

Alaboyun, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, bor madeninin birçok alanda kullanıldığını, bunların arasında cam malzemelerin öne çıktığını söyledi.

Bor madeni hakkında bilgiler veren Alaboyun, "Dünyada kullanılan bor miktarı 2 milyon ton. Türkiye, bu oranın yaklaşık yüzde 70'ini üretiyor. Parasal olarak da yarıdan fazlasını Türkiye karşılıyor ama stratejik önemi daha kıymetli" ifadesini kullandı.

Bor madeninin füzelerin katı yakıtlarında da kullanıldığını ifade eden Alaboyun, "Füzenin daha hızlı ve daha yükseğe çıkmasını sağlayabiliyor. O konuda da arkadaşlarımız Bor Enstitüsü olarak çalışıyorlar. Biz bor hidrüründen, hücreselleri sayesinde elektrik üretiyoruz pil olarak. Hatta küçük bir İHA'mızı da onunla birlikte uçurduk. Böylece İHA'mızın 4 saat daha fazla havada kalmasını sağladık. Çalışmalar da devam ediyor" diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiye-dunyada-kullanilan-bor-miktarinin--70ini-karsiliyor_137719.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!