Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türkiye Kömür Rezervlerinde Hızla Üretime Geçmeli

Türkiye Kalite Derneği'nce (KalDer) düzenlenen ''Enerji ve sürdürülebilir politikalar'' etkinliği, Divan Oteli'nde gerçekleştirildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Metin Kilci, ''Bizim çok ciddi bir kömür rezervimiz var. Önümüzdeki dönemde bu kömür rezervlerinin hızla üretime geçmesini temin etmemiz gerekiyor'' dedi.

yapi.com.tr / AA
Türkiye Kömür Rezervlerinde Hızla Üretime Geçmeli

Türkiye Kalite Derneği'nce (KalDer) düzenlenen 'Enerji ve sürdürülebilir politikalar' etkinliği, Divan Oteli'nde gerçekleştirildi. Dünya Gazetesi Başyazarı Osman Arolat'ın moderatörlüğünü yaptığı etkinliğe, KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Doğan ve diğer davetliler katıldı.

Etkinlikte konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Metin Kilci, Türkiye'nin enerji politikalarının temelinde yüksek oranda dışa bağımlılığın olduğunu belirterek, ''Geçtiğimiz hafta doğalgazdan dolayı birtakım problemler yaşanmıştı. Bundan dolayı dışa bağımlı olduğumuzu tekrar hatırladık'' dedi.
    
Kilci, yerli ve yenilenebilir kaynakların enerji üretimindeki payının artırılması gerektiğini ifade ederek, ''Türkiye'de yerli kaynak denildiğinde kömür en başta geliyor. Bizim çok ciddi bir kömür rezervimiz var. Önümüzdeki dönemde bu kömür rezervlerinin hızla üretime geçmesini temin etmemiz gerekiyor. Yenilenebilir enerji alanında da kapasitemizi olabildiğince kullanmamız lazım. Hidrolik kapasitemizin yüzde 30'unu kullanabiliyoruz'' diye konuştu.
Devam etmekte olan büyük baraj projelerinin bulunduğunu anlatan Kilci, yerli kaynakların maksimum kullanımı için ne gerekiyorsa yapılacağını söyledi.

Sadece elektrik için Türkiye'nin yılda yaklaşık 10 milyar dolarlık yatırım yapması gerekiyor
    
Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Enerji Çalışma Grubu Başkanı ve Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı Selahattin Hakman da enerji talebinin 2035 yılında 2 kat artacağını belirterek, ''Enerji talebi artışı Çin, Hindistan ve Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelere doğru kayıyor. Sadece elektrik enerjisi konusunda Türkiye'nin bu süreci sağlıklı yaşayabilmesi için yılda ortalama yaklaşık 10 milyar dolarlık yatırım yapması gerekiyor'' dedi.
Hakman, geçen yıl özel sektörün Türkiye enerji tüketiminin yüzde 32'lik kısmını karşıladığını ifade ederek, enerji yatırımlarının tek başına kamunun yapmasının mümkün olmadığını ve özel sektörün rekabetçi bir ortamda bu piyasaya girmesi gerektiğini söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiye-komur-rezervlerinde-hizla-uretime-gecmeli_90878.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!