Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Türkiye Yapı Sektörü Soçi 2014 için Geç Kalmış Değil"

Yaklaşan 2014 yılı Kış Olimpiyatları öncesinde Rusya - Soçi'deki yatırımlar, Türk yapı sektörünün uluslararası buluşma noktası 35. Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul kapsamında 5 Mayıs 2012, Cumartesi günü düzenlenen panelle ele alındı.

yapi.com.tr
"Türkiye Yapı Sektörü Soçi 2014 için Geç Kalmış Değil"

p>2014 Olimpiyatlarına Yaklaşırken: Soçi Yatırımları Bilgilendirme Paneli'nde yapı sektöründen temsilcilerle bir araya gelen Soçi-Rusya Heyeti, şehirdeki son durum ve ileriye dönük yatırım olanakları hakkında bilgi verdiler. Soçi Ticaret ve Sanayi Odası ile Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) işbirliğiyle gerçekleştirilen panelde, Rusya Turizm Sektörü Birliği Başkan Yardımcısı Yuriy A. Barzykin, Rusya'nın turizm stratejileri ve olimpiyatlar gibi büyük organizasyonların buradaki yeri hakkında bilgi verirken; ANPO 2014 Soçi Olimpiyatları Organizasyon Komitesi Başkan Yardımcısı Efim Bitenev, 22. kış olimpiyatları hakkında genel bir çerçeve sundu. Panelin bir diğer konuşmacısı olan Soçi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Vadim Levchenko da Türkiyeli girişimcilere somut adımlar atma mesajı verdi.


Foto: Efim Bitenev (sol başta), Barış Onay, Vadim Levchenko ve Yuriy A. Barzykin

Barzykin: Olimpiyat Oyunları, turizmi geliştirmek için bir araç

Panelin ilk konuşmacısı olan Rusya Turizm Sektörü Birliği Başkan Yardımcısı Yuriy A. Barzykin, turizmin şehirlerin ve ekonomilerin gelişmesinde lokomotif işlevi gördüğünü vurgulayarak, 'Olimpiyat Oyunları'nı turizm altyapısının ve bölgenin kalkınması için önemli bir araç olarak gördüklerini bildirdi. Göstergelerin, Rusya'da turizmin olumlu bir gelişme trendinde olduğuna işaret ettiğine ve iç turizm dinamiklerinin de bunu desteklediğine değinen Barzykin, 2011-2018 yıllarını kapsayan bir program yayınlayan Federal Hükümetin gelişmeye açık 14 bölge belirlediğini anımsattı. Bu 7 yıllık periyotta 2014 Yılı Soçi Kış Olimpiyatları'nın yanısıra Kazan 2013 Üniversite Oyunları, 2018 Fifa Dünya Kupası gibi büyük kitlesel buluşmalar olacağını kaydeden Barzykin, 10 milyar dolarlık dev bir bütçeden bahsedildiğini, 66 farklı noktada yeni tesisler inşa edileceğini açıkladı. Soçi'nin '22. Kış Olimpiyatları' hazırlıkları çerçevesinde güney Rusya'nın tamamını kapsayan bir enerji sistemi oluşturulacağını ifade eden Barzykin, ulaşım ve lojistik ağının da yeniden gözden geçirileceğini anlattı. "Altyapı projeleri devam ediyor, iş yapmak için geç kalınmış değil" diyen Barzykin, büyük yatırımcılar kadar küçük girişimcilerin de süreçte yer almasının beklendiğini sözlerine ekledi. 

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiye-yapi-sektoru-soci-2014-icin-gec-kalmis-degil_96911.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!