Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"Türkiye'de Bir de İşçisizlik Sorunu Var"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye'de sürekli işsizlik rakamlarının konuşulduğunu, ama bunun yanında aslında bir de 'İşçisizlik sorunu' olduğunu belirterek; "İşletmelerimiz nitelikli iş gücü bulamamaktan şikayetçi" dedi.

yapi.com.tr / AA
"Türkiye'de Bir de İşçisizlik Sorunu Var"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde (TOBB) düzenlenen 7. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası'nda konuşan Fikri Işık, Türkiye'deki Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) modelinden söz etti. OSB'lerin rant alanı olmaktan çıkarılması gerektiğine işaret ederek, buralarla ilgili yeni yasal düzenlemeler yapacaklarını vurguladı.

Yerli üretimin artırılması için yoğun gayret gösterildiğine değinen Işık, bu kapsamda kamu ihalelerinde yerli ürüne artık pozitif ayrımcılık yapıldığını belirtti. Bakan Fikri Işık, Türkiye'nin Ar-Ge ve inovasyon devrimi yapması gerektiğine işaret ederek, girişimcilere verilen desteklerdeki sıkıntılardan bahsetti. Bakanlığına bağlı kuruluşlar olan TÜBİTAK ve KOSGEB'in de destek bütçelerini tam olarak harcayamadığından yakınan Işık, buna gerekçe olarak da niteliksiz projeleri gösterdi. Işık, üreticilere, "Kaliteli proje getirin, destekleyelim" diye seslendi.

''KOSGEB yeniden dizayn edildi ''

KOSGEB'in yeniden dizayn edildiğinin altını çizen Işık, kurumun krediye aracılık eden yapısından kurtarıldığını ifade etti. Işık, kurumun artık inovasyonu destekleyen, KOBİ'lerin kurumsallaşmasını, kümelenmesini ve rekabetini sağlayan bir hale geldiğini aktardı.

Türkiye'de sürekli işsizlik rakamlarının konuşulduğunu ancak sorunun farklı bir boyutunun olduğunu vurgulayan Işık, Türkiye'de bunun yanında aslında bir de , 'işçisizlik' sorunu bulunduğunu ifade etti. Bakan Işık, işletmelerin nitelikli iş gücü bulamamaktan şikayetçi olduğuna dikkati çekerek, ticaret ve sanayi odalarını göreve çağırdı. Bu soruna daha duyarlı olunmasını isteyen Işık, ticaret ve sanayi odalarının daha fazla inisiyatif alması gerektiğini ifade etti.

"Marmara Bölgesi yüksek teknolojiyle üretsin"

Işık, şura toplantısında iş adamlarına bir de teklifte bulundu.

Marmara'nın, nitelikli ve yüksek teknoloji ile üretim yapan bölge olmasını arzuladıklarına değinen Işık, demir-çelik gibi her bölgede üretilebilecek ürünlerin başka bölgelere kaydırılması önerisini sundu. Işık, biyoteknolojiyle üretim gibi nitelikli insan kaynağı gerektiren işletmelerin Marmara Bölgesi'nde bulunması gerektiğini vurguladı.

İş dünyasına seslenen Işık, "Cari açığın inmesi için yeni yatırımlar yapmalıyız" değerlendirmesinde bulundu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiyede-bir-de-iscisizlik-sorunu-var_123340.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!