Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Yeni Sorun Uzun Dönemli İşsizlik

Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) İş Piyasası Temel Göstergeleri Raporu'na göre, pek çok ülkede işlerini terk edenler, 2008 yılı krizi öncesine göre daha fazla beklemek zorunda kalıyor.

yapi.com.tr / AA
Yeni Sorun Uzun Dönemli İşsizlik

Gelişmiş ve gelişmekte olan 70 ülkeye ilişkin verilere yer verilen rapora göre, İspanya, İngiltere, ABD, Sırbistan ve Bulgaristan'da uzun dönemli işsizliğin 2008 yılına kıyasla yüzde 40 oranında arttığı belirlendi. Benzer işsizlik oranlarına sahip ülkelerde, iş piyasaları arasında önemli farklılıklar bulunduğunu ortaya koyan raporda, gelişmekte olan ülkelerdeki işsizlerin gelişmiş ekonomilerdeki işsizlere göre daha çabuk iş değiştirebildikleri kaydedildi.

Küresel orta sınıf büyüyor

Diğer taraftan rapora göre, çalışanların yoksullaşmasında azalma devam ederken, küresel orta sınıf büyüyor. Gelişmekte olan ülkelerde işgücünün yüzde 30,6'sını oluşturan toplam 822 milyon işçi yoksulken, orta sınıf ise çalışanların yüzde 32'si olan 870 milyon işçiye yükseldi. Rapora göre, gelişmekte olan ülkelerde, sahip olunan yeteneklerle işin özellikleri arasındaki yanlış eşleştirme oranı da geçen yıl yüzde 17,1 olarak gerçekleşti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yeni-sorun-uzun-donemli-issizlik_114833.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!