Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Türkiye'de En Fazla Konut Iraklılar'a Satıldı

Türkiye'de yabancılara geçen yıl 22 bin 991 konut satıldı. Yabancılara yapılan konut satışlarında ilk sırayı 4 bin 228 konut ile Iraklılar aldı.

yapi.com.tr/AA
Türkiye'de En Fazla Konut Iraklılar'a Satıldı

Türkiye'de geçen yıl yabancılara yapılan konut satışlarında ilk sırada 4 bin 228 konut ile Irak vatandaşları yer aldı.

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) basın bültenine göre, 2015 yılında yabancılara 22 bin 991 konut satıldı.

Söz konusu dönemde yabancılara yapılan satışlarda ilk sırayı 4 bin 228 konut ile Irak vatandaşları aldı. Iraklıları, 2 bin 704 konutla Suudi Arabistan, 2 bin 130 konutla Kuveyt, 2 bin 36 konutla Rusya Federasyonu ve bin 54 konutla İngiltere vatandaşları izledi.

Suudi Arabistanlılar İstanbul'u, Kuveytliler Bursa'yı tercih etti

Irak vatandaşları, yaklaşık yüzde 70'i İstanbul, Yalova, Antalya ve Sakarya olmak üzere 44 ilde konut satın aldı, Suudi Arabistan vatandaşlarının yaklaşık yarısı İstanbul'da olmak üzere Trabzon, Yalova ve Bursa'dan konut sahibi oldu. Kuveytliler ise yaklaşık yüzde 40'ı Bursa olmak üzere 15 ilde konut satın aldı.

Rusların tercihi Antalya

Rusya vatandaşlarının, yüzde 75,2'si Antalya'da olmak üzere İstanbul, Mersin ve Muğla dahil 19 ilde konut sahibi oldu. İngiliz vatandaşları da yüzde 85,8'i Muğla, Aydın ve Antalya'da olmak üzere 16 ilden konut edindi.

Yabancılara yapılan satışların yüzde 93,5'i 10 ilde gerçekleşti. Yabancıların en çok konut aldığı il 7 bin 493 konut ile İstanbul oldu. İstanbul'da en fazla konutu Suudi Arabistan, Irak, Kuveyt ve Afganistan vatandaşları aldı.

İstanbul'u 6 bin 72 konut satışı ile Antalya izledi. Antalya'da en fazla konut Rusya, Irak, Ukrayna ve Almanya vatandaşları tarafından satın alındı. Bursa bin 501 konut satışı ile üçüncü sırada yer aldı.

Bursa'da konutların yaklaşık yarısı Kuveyt vatandaşları tarafından satın alındı, bunu Suudi Arabistan, Irak ve Rusya vatandaşları izledi.

Yabancılara konut satışında bin 425 konut ile dördüncü sırada yer alan Yalova, Irak, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri vatandaşları tarafından tercih edildi. Yalova'yı takip eden Aydın'da ise başta İngilizler olmak üzere Kuveyt, Almanya, İrlanda ve Belçika vatandaşlarına konut satışı yapıldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiyede-en-fazla-konut-iraklilara-satildi_143042.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!