Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yabancılar Konutta da Tatilde de "Muğla" Diyor

Doğal güzellikleri ve tarihi yapılarıyla öne çıkan Muğla ile ilçeleri, turizmin yanı sıra konut edinmede yabancıların ilk tercihleri arasında bulunuyor.

yapi.com.tr/AA
Yabancılar Konutta da Tatilde de "Muğla" Diyor

Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ziya Ercan, yaptığı açıklamada, Muğla'nın yabancıların mülk edinme ve kiralamada en çok ilgi gösterdiği yerlerden olduğunu söyledi.

Yabancılara mülk satışı yapılan arazilerin, ilin yüzölçümünün yüzde 10'unu geçemeyeceğini kaydeden Ercan, Muğla'nın, Türkiye'de yabancılara en fazla gayrimenkul satılan iller arasında yer aldığını belirtti.Ercan, ülkelerindeki ekonomik kriz nedeniyle Muğla'daki konutlarını satmaya başlayan İngilizlerin de son önemde tekrar kentte mülk edinmeye başladığını bildirdi.

"Ruslar Bodrum'dan vazgeçmiyor"

Bodrum Emlakçılar Derneği Genel Sekreteri Erkan Deniz de Bodrum'daki yabancı konut alıcılarının çoğunluğunu Ruslar ve Körfez ülkelerinden gelenlerin oluşturduğunu ifade etti.

Rusların Bodrum'da yatırımı sürdürdüğünü belirten Deniz, "2014'te Muğla'da bin 51 yabancı ev almış, bunun 215'ini Rus vatandaşları oluşturuyor. 2015'te ise Muğla genelinde 849 yabancı ev almış, bunlardan 201'i Rus" diye konuştu.

Deniz, iki ülke arasında yaşanan gerginliğin Bodrum'a yatırım yapmak isteyen Rus iş adamlarını etkilemediğini vurguladı.

Bodrum'un yabancılar için iyi bir pazar olduğuna dikkati çeken Deniz, dünyanın Bodrum'u yakından takip ettiğini dile getirdi. Deniz, "İspanya'da emlakçılık yapan arkadaşım, 'Burada 500 bin avroya sattığımız evler, İspanya'da 200-250 bin avroya zor satılıyor' diyor. Bodrum'un isim markası, İspanya'dan daha yüksek. Yabancılar hala Bodrum'u çok seviyor" ifadelerini kullandı.

"Dünya starları ve iş adamları lüks villa kiralıyor"

Bodrum'daki bazı eğlence merkezlerinin ilçenin tanıtılmasında büyük etkisinin bulunduğunu anlatan Deniz, şunları kaydetti:

"İngiltere Prensi, haftalık 450 bin pounda villa kiraladı. Yabancı iş adamları ve starlar genelde hizmetçili, korumalı, şoförlü, aşçılı ev tutuyor. Tina Turner, Camilla Parker, bunların hepsi Bodrum'un müdavimlerinden. Geçen sene Naomi Campbell, Yalıkavak Palmarina'yı ziyaret etti. Ünlülerin Yalıkavak'taki istekleri genelde lüks villalar. Bir diğer ünlü ise Tom Hanks. Yabancıların burayı tercih etmelerindeki en büyük neden, tabii ki güven. Güvende hissettikleri sürece yabancılar Bodrum ve ve Türkiye'yi tercih edecektir."

ETİKETLER: konut Muğla
http://www.yapi.com.tr/haberler/yabancilar-konutta-da-tatilde-de-mugla-diyor_142533.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!