Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Türkiye'nin 'Enerji Akademisi' Kuruldu

Limak Enerji, hem genç işsizliğine karşı bir çözüm üretmek hem de özelleştirme sonrası enerji sektörünün üretim, dağıtım ve pazarlama ihtiyacına uygun kalifiye işgücünün yetiştirilmesi amacıyla Türkiye’nin Enerji Akademisi’ni kurdu. Akademi ilk mezunlarını temmuz ayında vermeye hazırlanıyor.

yapi.com.tr
Türkiye'nin 'Enerji Akademisi' Kuruldu

Hürriyet'ten Merve Erdil'in haberine göre, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) en son açıkladığı rakamlara göre, Türkiye’de genç işsizlik oranı yüzde 24 olarak gerçekleşti. Son yıllarda pek çok kurum, istihdam konusunda özel sektörün elini taşın altına koyması gerektiği konusunda hemfikir. Limak Enerji de bu bilinçle yola çıkarak, hem genç işsizliğe karşı bir çözüm üretmek, hem de enerji sektörünün üretim, dağıtım ve pazarlama ihtiyacına uygun kalifiye iş gücü yaratmak hedefiyle ‘Türkiye’nin Enerji Akademisini’ kurdu. Akademiye devlet üniversitelerinde not ortalaması 2.5 ve üzeri olan üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencileri başvurabiliyor. Programı bitiren öğrencilere programın ortağı olan Boğaziçi Üniversitesi’nin yanı sıra dünyanın en büyük eğitim çözümleri kuruluşu Pearson tarafından sertifika veriliyor.

Staj ve iş imkânı

Türkiye’nin Enerji Akademisi’nin, sanayi-üniversite işbirliğiyle ortaya çıkan ve internet üzerinden eğitim veren bir platform olduğu bilgisini veren Limak Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Batuhan Özdemir, Limak’ın buradaki ortağının ise Boğaziçi Üniversitesi olduğunu söyledi. Programı başarıyla tamamlayan öğrencilere Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) tarafından Boğaziçi Üniversitesi Uzmanlık Sertifikası verileceğini anlatan Özdemir, öğrencilerin ayrıca dünyanın en büyük eğitim çözümleri kuruluşu olan Pearson tarafından verilen, ABD ve 20 ülkede geçerli olan NCCER sertifikasını da almaya hak kazanacağını belirtiyor. Özdemir’in verdiği bilgilere göre, eğitimi tamamlayan öğrencilerin elde ettiği avantajlar bununla da sınırlı değil. Limak Grubu, eğitimi başarıyla tamamlayan ilk 20 öğrenciye grup şirketlerinde staj ve iş imkânı da sunuyor. Programın ilk ders zilinin 21 Mart’ta çaldığını ifade eden Özdemir, 1 Temmuz itibarıyla da programın sona ereceğini belirtti.

2 bin 400 genç başvurdu

Devlet üniversitelerinde, elektrik, elektrik–elektronik, makine, inşaat, endüstri, enerji sistemleri, maden, petrol ve işletme fakültelerinde okuyan, not ortalaması 2.5 ve üzerinde olan 3’üncü ve 4’üncü sınıf öğrencileri için hazırlanan programa, başvurular arasından elemeler yapılarak, 100 öğrenci kabul ediliyor. Batuhan Özdemir, söz konusu eğitim programına 2 bin 400’ün üzerinde genç mühendis adayının başvuruda bulunduğunu, başvuru yapanların yüzde 28’inin, devam etmeye hak kazananların ise yüzde 45’inin kadın olduğunu anlattı.

Limak yöneticileri de ders veriyor

Türkiye’nin Enerji Akademisi’nde dersler sanal ortamda Webinar üzerinden Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri ve Limak yöneticileri tarafından veriliyor. Webinar üzerinden 1 saat canlı yayında, daha sonra ise offline olarak izlenebiliyor. Özdemir, ileride başka şirketlerin yöneticilerinin ve kamu kurumu temsilcilerinin de akademide ders vermeleri için girişimde bulunduklarını söyledi. Her ders için sanal ortamda soru-cevap imkânı da tanınıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiyenin-enerji-akademisi-kuruldu_159962.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!