Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Enerji Piyasaları Şeffaflaşıyor

EPDK tarafından hazırlanan "Düzenleyici Yaklaşım Belgesi" gelecek dönemde enerji piyasalarındaki düzenlemelerde referans olacak.Söz konusu belge kapsamında önümüzdeki dönemde enerji piyasalarında hesap verebilirlik ve şeffaflığın daha da artırılması hedefleniyor

yapi.com.tr
Enerji Piyasaları Şeffaflaşıyor

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından, gelecek dönemde petrol, doğalgaz, elektrik ve LPG piyasalarındaki düzenlemelerde referans niteliği taşıyacak "Düzenleyici Yaklaşım Belgesi" hazırlandı.

EPDK yetkililerinden edinilen bilgiye göre, 16 yıldır enerji piyasalarını düzenleme görevini yürüten Kurum, gelecek dönemde piyasaların daha şeffaf hale getirilmesiyle tüketicilerin haklarının geliştirilmesi ve ihtiyaçlarının daha üst düzeyde karşılanmasına odaklanacak.

Bu çerçevede sektör temsilcilerinin de katkısıyla hazırlanan Düzenleyici Yaklaşım Belgesi ile EPDK'nın enerji sektörünün düzenlenmesine ilişkin yaklaşımı yeniden tanımlandı, yeni dönemin ana başlıkları belirlendi.

Söz konusu belge çerçevesinde, gelecek dönemde enerji piyasalarında hesap verebilirlik ve şeffaflığın daha da artırılması hedefleniyor. Yapılacak düzenlemelerde ulusal politika hedefleriyle uyum dikkate alınacak ve uluslararası iş birlikleri artırılacak.

Derinlemesine sektörel stratejiler belirlenecek ve piyasa katılımcılarıyla ortak anlayış geliştirilmesine hizmet eden iletişim kanalları oluşturulacak.

Bürokratik yoğunluk azaltılacak

Türkiye ekonomisinin lokomotifi olarak görülen enerji sektörüne yönelik hukuki düzenlemeler sadeleştirilecek ve bürokratik yoğunluk azaltılacak. Yalın, etkin ve öngörülebilir düzenleme süreçleri oluşturulacak.

Süreçlerin daha pratik hale dönüştürülmesi amacıyla, bağımsız, şeffaf, hesap verebilir, güçlü ve iletişimi ön planda tutan kurumsal bir yapı ortaya konulacak.

Piyasa katılımcılarından kaynaklanan riskler en aza indirilecek ve uluslararası piyasalardaki eğilimler yakından takip edilerek, edinilen bilgiler düzenlemelere yansıtılacak.

Piyasa faaliyetlerinde teknoloji ve inovasyonun önünü açacak düzenlemeler hayata geçirilecek. Piyasaların gelişimi ve tüketicilere yönelik kalite standartlarının modernizasyonu teşvik edilecek.

Tüketici memnuniyeti artırılacak

Düzenleyici Yaklaşım Belgesi çerçevesinde tüketiciler, düzenleyici süreçlere ve piyasa mekanizmalarına etkin şekilde katılabilecek. Tüketicilere yönelik ilave ürün ve hizmetler geliştirilerek tüketici memnuniyeti artırılacak.

Ayrıca piyasalarda sağlıklı fiyat oluşumu desteklenecek. Fiyatlandırma mekanizmaları piyasa koşullarını yansıtacak şekilde düzenlenecek ve yatırımcı için öngörebilirlik artırılacak.

ETİKETLER: enerji EPDK
http://www.yapi.com.tr/haberler/enerji-piyasalari-seffaflasiyor_160156.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!