Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Türkiye'nin İlk Boğaz Köprüsü" Ayvalık'ta

Önemli turizm merkezlerinden Ayvalık ile Cunda adası arasında yer alan köprü, İstanbul'daki Boğaziçi Köprüsü'nün açılmasından 9 yıl önce hizmete girdi.

yapi.com.tr
"Türkiye'nin İlk Boğaz Köprüsü" Ayvalık'ta

Ege Denizi kıyısındaki önemli turizm merkezlerinden Ayvalık ile Cunda adası arasında 1964 yılında kurulan "Türkiye'nin ilk boğaz köprüsü"nden, özellikle yaz aylarında yüz binlerce araç geçiyor.

Kuzey Ege'nin turizm merkezlerinden Ayvalık, yerli ve yabancı turistlerin yıllardır vazgeçemediği mekanlar arasında yer alıyor.

Taş evleri, tarihi mekanları, deniz-kum-güneş üçlemesi ve doğasıyla ilçe, özellikle yaz mevsiminde turist akınına uğruyor. İlçe, yaklaşık 12 bin yatak kapasitesiyle yıllık ortalama 1 milyon gecelemeye ulaştı.

İstanbul, Ankara, Bursa ve Eskişehir gibi büyükşehirlerde yaşayıp yaz aylarında tatil için bölgeye gelenlerin yararlandığı 50 bine yakın yazlık konut bulunan Ayvalık'ın en çok bilinen bölgesi ise Cunda adası.

Bölgeye gelenlerin mutlaka uğradığı, özellikle yaz akşamlarını geçirdiği ada, Edremit Körfezi'ndeki tatilciler ve günübirlik ziyaretçilerle Ayvalık'tan daha fazla kişiyi konuk ediyor. Balık restoranları da bulunan turistik adada, yaz akşamlarında adeta adım atacak yer kalmıyor.

Ayvalık ile ada arasında karayoluyla ulaşım sadece Dolap Boğazı'ndaki Cunda Köprüsü'nden sağlanıyor. "Türkiye'nin ilk boğaz köprüsü" olarak bilinen bu yer, İstanbul'daki Boğaziçi Köprüsü'nden 9 yıl önce 1964'te hizmete girdi.

Yaz aylarında yüz binlerce aracın geçtiği 54 metre uzunluğundaki köprünün iki yanında bulunan "Türkiye'nin ilk boğaz köprüsü" tabelaları, bölgeye ilk kez gelenlerin dikkatini çekiyor. Binlerce kişi, tabelalar önünde hatıra fotoğrafı çektirerek, buradan geçişlerini belgeliyor.

"Yoğunlukta İstanbul'daki boğaz köprüleriyle yarışıyor"

Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, 1964'te köprünün yapılmasının ardından adanın ziyaretçi sayısının arttığını söyledi.

Köprünün giriş ve çıkışında, geçen araç sayısını hesaplayacak bir sistem bulunmadığını dile getiren Türközen, şöyle konuştu: "Kesin sayı vermek çok zor ancak okulların kapanmasıyla adeta İstanbul'daki boğaz köprüleriyle yarışır bir yoğunluğa ulaşıyor. Edremit Körfezi'nde yaşayan 300 bin kişi var. Bölgede 350 bin de ikinci konut (yazlık) bulunuyor. Yaz aylarında, yazlıklarına gelenler ve tesislerde konaklayanlarla körfez nüfusu 1 milyonu geçiyor. Bu kişilerin önemli bölümü Cunda'ya mutlaka gelir. Bu durumda ne kadar aracın geçtiğini siz hesaplayın."

ETİKETLER: Ayvalık
http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiyenin-ilk-bogaz-koprusu-ayvalikta_108617.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!