Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Yok Böyle Bir Köprü!

Rize’de 7’şer katlı iki binanın çatı katları, olası bir yangında diğer binaya geçilmesini sağlamak için demir köprüyle birbirine bağlandı.

yapı.com.tr
Yok Böyle Bir Köprü!

Gülbahar Mahallesi’nde Emek Sitesi'ndeki iki apartmanda yaşayanlar, binalardan birinde yangın çıkması halinde ne yapılabileceğini düşündü ve ilginç bir çözüm geliştirdi. DHA'nın haberine göre, 7'şer katlı binaların çatı katları, binaların birinde yangın çıkması halinde kaçış yolunu oluşturmak için demir bir köprüyle birbirine bağlandı.

Böylelikle sitede yaşayanların, binalardan birinin alt katlarında yangın çıkması halinde üstte oluşturulan demir köprüyü kullanarak diğer binaya geçip kurtulmalarının yolu oluşturuldu.

Emek Kent Site yöneticisi Mehmet Kartal, çatıdaki köprünün yangında kullanılmak için tasarlandığını belirterek, “Binalardan birinde yangın çıkarsa köprüden diğer binaya geçilecek. Bu amaçla yapıldı. Allah'a şükür şu ana kadar hiç kullanmadık. İnşallah bundan sonra da kullanmayız” dedi.

Rize’de daha önce de İslampaşa Mahallesi’ndeki 160 Evler Sitesi'ndeki 11 katlı 3 bina arasına yangın merdiveni olarak kullanılması için demir köprü kurulmuştu.

ETİKETLER: Rize köprü
http://www.yapi.com.tr/haberler/yok-boyle-bir-kopru_109053.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!