Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov Rönesans Yöneticilerini Kabul Etti

Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak ve beraberindeki şirket yöneticileri, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ile bir araya geldi. Berdimuhamedov ile Oğuzhan Köşkünde bir araya gelen Ilıcak, Devlet Başkanı Berdimuhamedov'u seçimlerde kazandığı zaferden dolayı kutlarken, Rönesans olarak Türkmenistan'da

yapi.com.tr / AA
Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov Rönesans Yöneticilerini Kabul Etti

Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak ve beraberindeki şirket yöneticileri, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ile bir araya geldi. Berdimuhamedov ile Oğuzhan Köşkünde bir araya gelen Ilıcak, Devlet Başkanı Berdimuhamedov'u seçimlerde kazandığı zaferden dolayı kutlarken, Rönesans olarak Türkmenistan'da çalışmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ilıcak, Berdimuhamedov'a Rönesans Holding tarafından yürütülen projeler hakkında bilgi verdi. Devlet Başkanı Berdimuhamedov, inşaat çalışmalarının zamanında yapılmasına önem verdiklerini söyledi. Türk iş adamlarının Türkmenistan'ın kalkınmasına yaptığı katkılardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Türkmen lider, Türk şirketleri ile gelenekselleşen işbirliğinin önemli projeler ile yeni düzeylere taşındığını söyledi.

Türkmenistan'da şu anda beş projesiyi devam ettiren Rönesans İnşaat, proje bedeli yaklaşık 1 milyar doları bulan amonyak ve gübre üretim fabrikası, proje maliyeti 247 milyon dolar olan Türkmen Politeknik Enstitüsünün idari ve okul binaları yanı sıra Demiryol Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı ile Türkmen otoyolları kurumunun idari binalarını inşa ediyor.
    
Öte yandan, Türkmenistan'da iş yapan Türk müteahhitlik şirketleri 2012 yılının ilk 3 ayında 800 milyon dolarlık proje üstlendi. Geçen sene Türk şirketleri Türkmenistan toplam 63 projenin yapımını üstlenirken, projelerin bedeli 3 milyar 270 milyon doları bulmuştu. Yaşanan küresel krize rağmen, ülkedeki imar çalışmalarını devam ettiren Türk şirketleri 2010 yılında da 4,5 milyar dolarlık iş almıştı. Türk inşaat şirketlerinin, 1991 yılından beri aldıkları işin toplam hacmi ise 25 milyar doları aştı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turkmenistan-devlet-baskani-berdimuhamedov-ronesans-yoneticilerini-kabul-etti_91515.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!