Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

TÜSİAD, Ümit Boyner için Bugün Sandığa Gidiyor

Türkiye iş dünyasının en etkili örgütlerinden Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) yeni başkanının belirleneceği 40'ıncı Olağan Genel Kurulu bugün yapılacak. 2007 yılından beri TÜSİAD Başkanlığı'nı yürüten Arzuhan Doğan Yalçındağ'dan boşalacak başkanlık koltuğuna Ümit Boyner'in oturmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Referans Gazetesi
TÜSİAD, Ümit Boyner için Bugün Sandığa Gidiyor

Türkiye iş dünyasının en etkili örgütlerinden Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) yeni başkanının belirleneceği 40'ıncı Olağan Genel Kurulu bugün (21 Ocak 2010) yapılacak. 2007 yılından beri TÜSİAD Başkanlığı'nı yürüten Arzuhan Doğan Yalçındağ'dan boşalacak başkanlık koltuğuna Ümit Boyner'in oturmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Geçen hafta kendi oluşturduğu yönetim kurulu listesini TÜSİAD üyelerine gönderen Boyner, "Programımızı oluşturduk, yarından sonra çalışmaya başlayacağız" dedi. Seçildiği takdirde TÜSİAD'ın başına geçen ikinci kadın başkan olacak olan Boyner, "Heyecanlı değilim, şu anda anımı yaşıyorum" diye konuştu.

Kurulduğu 1971 yılından bu yana Türkiye ekonomisi ve siyasetinde ağırlığı bulunan TÜSİAD'ın 13'üncü başkanı, bugün (21 Ocak 2010) belli olacak. 2007 yılında başkanlık koltuğuna oturan ve bugüne kadar "erkek patronlar kulübü" olarak nitelenen TÜSİAD'ın ilk kadın başkanı olan Arzuhan Doğan Yalçındağ, başkanlığının son yılını doldurmadan koltuğu hemcinsine bırakacak. 2007-2008 yıllarında görev yaptıktan sonra 2009'da yeniden başkan seçilen Yalçındağ, birkaç ay önce, kendisinden önceki başkanlar Ömer Sabancı ve Tuncay Özilhan gibi görev süresi tamamlanmadan başkanlığı bırakmaya karar verdiğini açıklamıştı.

Yalçındağ'ın ardından TÜSİAD'da yeni başkanın kim olacağına dair tartışmalar, uzun süre kamuoyunu meşgul etti. TÜSİAD'ın hükümetle yaşadığı gerilimler yüzünden "ateşten gömleğe" benzetilen TÜSİAD Başkanlığı için adında birleşilen isimse TÜSİAD Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Boyner Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner oldu. 17 Aralık'ta (2009) gerçekleştirilen Başkanlar Konseyi toplantısının ardından yapılan açıklamada, "Boyner'in başkanlığını destekliyoruz" denildi. O günden itibaren yeni yönetimi belirlemek üzere çalışmalara başlayan Boyner, geçen hafta belirlediği yeni yönetim kurulu üyelerini ve yedek listesini TÜSİAD üyelerine ve kamuoyuna duyurdu. Boyner'in başkanlık yapmaya hazırlandığı yeni yönetim kurulu, bir önceki yönetime göre "daha genç" isimlerden oluşuyor. Yedek listede ise önümüzdeki 10 yılda Türkiye iş dünyasının önde gelen isimleri arasında yer alacak genç işadamları ve işkadınları bulunuyor.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/tusiad-umit-boyner-icin-bugun-sandiga-gidiyor_75938.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!