Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

TÜSİAD, Ümit Boyner için Bugün Sandığa Gidiyor

Türkiye iş dünyasının en etkili örgütlerinden Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) yeni başkanının belirleneceği 40'ıncı Olağan Genel Kurulu bugün yapılacak. 2007 yılından beri TÜSİAD Başkanlığı'nı yürüten Arzuhan Doğan Yalçındağ'dan boşalacak başkanlık koltuğuna Ümit Boyner'in oturmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Referans Gazetesi
TÜSİAD, Ümit Boyner için Bugün Sandığa Gidiyor

BR> 
Yönetime gençlik aşısı


Boyner'in oluşturacağı yeni yönetimde, deneyimli işadamları ile geleceği parlak genç isimler yan yana geldi. Bir yandan Arkas Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas ve Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz gibi "duayen" isimleri yönetime alan Boyner, diğer yandan iş dünyasında kısa zamanda başarıları ile sivrilmiş Acıbadem Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Rönesans İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak ve PricewaterhouseCoopers Yönetim Kurulu Bakanı Cansen Başaran gibi genç isimlere yönetimde yer verdi.

Öte yandan aralarında Murat Özyeğin, Osman Boyner, Alican Ulusoy ve Oya Narin gibi "aileden patron" olan genç isimlerin bulunduğu yedek yönetim kurulu listesinin yaş ortalaması ise 38.2 oldu. Yeni dönemde kendi işlerine vakit ayırmak istediğini açıklayan Ferit Şahenk ve Erdal Karamercan ile Hamdi Akın, Mehmet Ali Molay ve Zafer Ali Yavan yönetim dışında kaldı. Haluk Dinçer, Volkan Vural, Tayfun Bayazıt ve Ali Kibar'ın yönetim kurulu üyelikleri ise yeni dönemde de devam edecek.
 
 
Ümit BOYNER kimdir


TÜSİAD'ın ikinci kadın başkanı olarak 2010-2011 yıllarında başkanlık koltuğuna oturacak olan Nazlı Ümit Boyner, 1963 İstanbul doğumlu, ama aslen Ayvalıklı. Üniversite eğitimini ekonomi üzerine 1985'te University of Rochester'da tamamlayan Boyner, 1996'da Boyner Grubu'nun holdingleşme stratejisi ile birlikte Finansmandan Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak göreve başladı. 2002 yılında ağırlıklı olarak Finansman ve Yatırım Konularından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyeliği'ne atandı. TÜSİAD'da 2005 yılında Dış Tanıtım Komisyonu'ndan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi, 2007 yılında Başkan Yardımcısı oldu. Ayrıca Kadın Girişimciler Derneği'nde kurucu üye ve dört yıl başkan yardımcılığı görevini üstlendi. Ümit Boyner aynı zamanda Sualtı Arkeoloji Vakfı, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ve Tohum Otizm Vakfı'nda mütevelli heyeti üyesi. TÜSİAD'ın eski başkanlarından Cem Boyner ile evli olan Boyner, kick-boks ve Tayland boksu yapıyor. 
 
Bugünden düne TÜSİAD Başkanları

* Arzuhan Yalçındağ (2007-2009)
* Ömer Sabancı (2004-2006)
* Tuncay Özilhan (2001-2003)
* Erkut Yücaoğlu (1999-2000)
* Muharrem Kayhan (1997-1998)
* Halis Komili (1993-1996)
* Bülent Eczacıbaşı (1991-1992)
* Cem Boyner (1989-1990)
* Ömer Dinçkök (1987-1988)
* Sakıp Sabancı (1986)
* Şahap Kocatopçu (1985)
* Ali Koçman (1980-1984)
* Feyyaz Berker (1971-1979)
 
TÜSİAD'dan rekabet kitabı  

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ve Sabancı Üniversitesi Rekabet Forumu (REF) tarafından koordine edilen Uluslararası Rekabet Stratejileri dizisinin on ikinci kitabı olan "İnovasyon Araç Kutusu: Yöneticiler İçin Teknikler" isimli kitap yayımlandı. Kitabın tanıtım toplantısında Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi ve REF Direktörü Prof. Dr. Dilek Çetindamar, kitabın, inovasyonun yapılabilir olduğunun görülmesi ve kalıcı olması için yöneticilerin yeteneklerinin gelişmesine yardım edecek teknikleri içerdiğini bildirdi.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/tusiad-umit-boyner-icin-bugun-sandiga-gidiyor_75938.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!