Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Üçüncü Havalimanının Enerjisi İçin 42 Milyon Lira Ayrıldı

Üçüncü Havalimanına enerji temin edecek Taşoluk Tali Merkezi'nin 2017 sonuna kadar tamamlanması bekleniyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alaboyun, "Bu yatırım için 42 milyon lira bütçe ayrıldı" dedi.

yapı.com.tr/AA
Üçüncü Havalimanının Enerjisi İçin 42 Milyon Lira Ayrıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, üçüncü havalimanı için enerji altyapısı yatırım çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Havalimanına enerji temin edecek Taşoluk Tali Merkezinin 2017 sonuna kadar tamamlanmasını öngörüyoruz. Bu yatırım için 42 milyon lira bütçe ayrıldı" dedi.  

Alaboyun, pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımı ile üçüncü havalimanı finansmanı imza töreninin gerçekleştirileceğini söyledi.   

Dünyanın en büyük havalimanı olarak nitelendirilen üçüncü havalimanı için enerji altyapısı yatırım çalışmalarının ise sürdüğünü dile getiren Alaboyun, şöyle devam etti: "Türkiye Elektrik İletim AŞ'nin (TEAİŞ) yatırım programı kapsamına alınan 380/54 kV gücündeki Taşoluk Tali Merkezi yapımı devam eden üçüncü havalimanına enerji temin edecek. Bunun için yer tespiti yapıldı. Hazineye ait sahanın TEİAŞ'a devri de yakın bir tarihte tamamlanacak. Bu merkezimizin 2017 sonuna kadar tamamlanmasını öngörüyoruz. Bu yatırım için 42 milyon lira bütçe ayrıldı."


Alaboyun, yeni havalimanının enerji temini için ayrıca 4x100 megavolt amper (MVA) kurulu gücünde 154/33 kV'lik gaz izole transformatör merkezinin de yüklenici firma tarafından tesis edileceğini ve işletileceğini anlattı.   

Yüklenici firmanın konuyla ilgili gerekli planlamaları yaptığını aktaran Alaboyun, "Söz konusu merkez Habibler-Taşoluk Enerji İletim Hattına bağlanacak. Bu bağlantı da devlet hava meydanları işletmesi şartnamesi gereği yüklenici firma tarafından yapılacak. Üçüncü havalimanının dışında oluşacak tesislerin enerji temini için ise Gaz İzole Transformatör Merkezinin hemen yanında 2x100 MVA kurulu gücünde bir trafo merkezinin de yapımı planlanıyor" diye konuştu. 

http://www.yapi.com.tr/haberler/ucuncu-havalimaninin-enerjisi-icin-42-milyon-lira-ayrildi_137566.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!