Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ulus Yeniden Yargıya Taşındı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü Ulus Tarihi Kent Merkezi Projesi’nin iptali için açılan davada, Danıştay’ın ‘yürütmeyi durdurma’ kararı vermesinin ardından Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Büyükşehir’in yeniden düzenlediği Nazım İmar Planı’nı bir kez daha yargıya taşıdı.

yapı.com.tr
Ulus Yeniden Yargıya Taşındı

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Büyükşehir Belediyesi’nin plan değiştirme yoluyla kent rantı planlarını hayata geçirmek istediğini belirterek, şöyle konuştu:

Rant emellerine teslim etmeyeceğiz

“Mahkeme kararlarını arkadan dolanarak kaybettiği her davada plan değişikliği yaparak hukuka uymayan Büyükşehir Belediyesi, Ankapark’tan sonra şimdi de Ulus Tarihi Kent Merkezi’nde koruma ve şehircilik ilkelerini gözardı ediyor. 2013’te Ulus koruma amaçlı 1/5000 ölçekli nazım imar planı onaylandı, Oda olarak dava açtık. Dava devam ederken 17.10.2014 tarihli belediye meclis kararı ile yeniden 1/5000 ölçekli koruma amaçlı nazım planı onaylandı. Plan askıdan indi ve Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak planı yargıya taşıdık. Ulus gibi kent için tarihi ve kültürel değeri yüksek bir alanı birilerinin rant emellerine teslim etmeyeceğiz.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/ulus-yeniden-yargiya-tasindi_127867.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!